Sügisel ootab Haapsalut veel üks teeremont

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Peeter Vikmani sõnul näitavad lombid tee vajumist. Arvo Tarmula
Peeter Vikmani sõnul näitavad lombid tee vajumist. Arvo Tarmula

Haapsalu linnavalitsus sai majandusministeeriumilt raha, et hakata sel sügisel remontima Jaama tänavat.

Kolmapäeval teatas majandusministeerum, et Haapsalu linnavalitsus saab raha Jaama tänava ja Kiltsi tee rekonstrueerimiseks. „See on hea uudis. Muidu ei oleks siin midagi teha jõudnud,” tunnistas Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman.

Vikmani sõnul taotles linnavalitsus miljon eurot, kuid eile polnud veel selge, kas taotlus rahuldati täies mahus või osaliselt. Jaama tänava remondi eelarve on 1,2 miljonit eurot.

Jaama tänava ja Kiltsi tee kaudu käib Hiiumaa transiitliiklus. Jaama tänav on halvas seisus, ära vajunud, mullusuvise kuumusega läksid rööpad veelgi sügavamaks. Toetuse abil on kavas remontida fooriga ristmikust algav lõik vähemalt Jaama ringini. Ringtee üks osa tehti mõne aasta eest korda.

„Oleme arutanud, et teeks sügisel – siis on külalised linnast läinud ja rahvast vähem,” rääkis Vikman. Igal juhul lubas ta, et ei alustata enne, kui Tallinna maantee remont on lõpetatud.

Vikman ütles, et Tallinna maantee ehituse algus venis sellepärast, et projekteerija loobus tööst. Jaama tänava rekonstrueerimisprojekt on aga olemas. See tähendab, et tuleb vaid ehitaja leida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Soh
5 aastat tagasi

Seda et, mis nendest külalistest? Peavad kohalikud hakkama saama, siis saavad külalised ka.

Jäme. Sterodi pump
5 aastat tagasi

Hmm. Uimasele ka. Masan sulas tagasi.

Hästi pettunud läänlane
5 aastat tagasi

Minge valima ! Lollused tuleb ära lõpetada. Tean,tean,et raha eraldati transiitteede remondiks ,aga tegelikult pole rahal templit peal, raha tuleb kasutada seal ,kus see vajalik on

113
5 aastat tagasi

Ikka ikka hakkame vastu talve ehitama et oma inimesel ikka võimalikult ebamugav oleks oma linnas talvel liigelda.see jaama tänav pole külaliste jaoks nii tähtis et ei saaks kevadel ära teha.

Imestaja
5 aastat tagasi

Ei väsi imestamast – teeme tänavad korda Hiiumaa transiidi jaoks! Rasked veokid ja transiit tuleb linnasüdamest mööda suunata! Ringtee tuleb teha nagu tänapäevasele linnale kohane. Ka ilus keskne linnaväljak võiks olla nagu Rakveres, isegi Jõhvis. Kõik kiidavad ühest suust Haapsalu ilu, aga vaataks ja hindaks selge peaga, kesklonnas eriti midagi ilusat ei ole. Pigem kurb pilt. Jätaks emotsioonid kõrvale ja ehk oleks kasuks palgata mõni edumeelne arhit. büroo uute lahenduste leidmiseks

mõngel
5 aastat tagasi

Millal lõppeb see lühikeste lõikude asfalteerimine? kas ei ole võimalik teha siis selliseid kohti betooni alla?

Kägu
5 aastat tagasi
Reply to  mõngel

Asi pole ju asfalteerimises või betoneerimises. Ja kindlasti tegelevad asjaga meist targemad. Aga kui tee lõhutakse ja pool aastat on siis vaikus, on midagi väga valesti.Tundub, et mõnedel firmadel on kasulik papp igal hankel tasku pista.Tööks läheb mõnikord aga esimesel või kahekümne esimesel võimalusel. Kui vahepeal firmat pankrotti ei aeta ja alustada tuleb otsast peale.

Kala
5 aastat tagasi

Võiks alustada oktoobrist jah – Tallinna mnt-l on näha mis juhtus kui nii hilja alustada.
Huvitav, kuhu see Tallinna mnt projekt siis linnavalistusest kadus? Olen seda oma silmaga korduvalt näinud, aga eks ühinemistuhinas ikka mõni kaust kaduma läheb.

sahiib
5 aastat tagasi

Jaama tänav on üks paremaid teid praegu. Sõites ei raputa, ei ole konarlik, ei ole auke. Samas Kuuse laguneb iga päevaga. Kase tänavast ei räägigi. Raudtee ja Metsa tänavad on nagu keskmises Venemaa väikelinnas nõukogude ajast.
Remontida tuleks tõsiselt eelkõige linnaametnike ajusid.

Kohalik
5 aastat tagasi

Võiks jah metsa tänava ja kuuse tänava korda teha mis tallinna mnt remondiga perse keerati!

Margus
5 aastat tagasi

Tehke metsatänav korda ükskord . Milleks remontida sõidetavat teed kui on palju hullemaid . .

imine
5 aastat tagasi
Reply to  Margus

Lugesid ju – et hiidlastel hea sõita oleks