Galerii: Haapsalu lasteaedade koolieelikud tähistasid ühiselt vabariigi aastapäeva

Koolieelikud laulsid aktusel ühiselt. Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 36
Koolieelikud laulsid aktusel ühiselt. Arvo Tarmula

Kolmapäeva hommikul toimus Haapsalu kultuurikeskuses Eesti vabariigi aastapäeva puhul aktus Haapsalu lasteaedade koolieelikutele.

Aktus algas Tarekese lasteaia muusikaõpetaja Ilona Aasvere eestvedamisel ühislaulmisega. Kui esimesed laulud lauldud, uuris Aasvere laste käest, mis on Eesti kõige tähtsam laul. Lapsed vastasid üheskoos, et hümn. Ja lauldi koos hümni. Pärast seda tuletas Aasvere lastele meelde, et hümn on nii tähtis laul, et pärast seda ei plaksutata, kuid sellele vaatama mõni mudilane siiski plaksutas. „Te olete nagu Tagurpidi-Antsud,” ütles Aasvere.

Pärast ühislaulmist võttis sõna Haapsalu linnapea Urmas Sukles, kes oma kõne pöördumises kasutas sõna „kasvatajad“. Lapsed parandasid teda, et on õpetajad. „Lapsed, kõnele ei segata vahele,” noomis Sukles.

Sukles soovis lastele head vabariigi aastapäeva. „Õppige hästi ja ärge segage kasvatajate tegemistele vahele,” lisas Sukles.

Pärast linnapea kõnet esinesid Haapsalu muusikakooli rahvapilliõpilased, kes mängisid rahvapillidel kolm laulu. Nii kaua kuni pillimängijad end sisse seadsid, uuris Aasvere lastelt, millised pillid on rahvapillid. Lapsed teadsid, et rahvapillid on lõõts ja kannel.

Pillimängu ajal lehvitasid lapsed lippudega ja kõlgutasid üheskoos hoogsalt jalgu.

Seejärel esinesid kõik lasteaiad, kas laulu või luuletusega, seejärel esinesid tantsukavaga T-stuudio tantsijad.

Kui aktus algas ühislaulmisega, siis ka lõppes ühislaulmisega. Pärast aktust oli kõigile lastele kultuurimaja kohvikus muffin. Kõiki rõdusaalist väljuvaid lapsi kätles linnapea Urmas Sukles.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kohalik
5 aastat tagasi

uhke üritus, super lahe, tore selliseid mudilasi vaadata