Müüriääre kohviku 13 õnnelikku aastat

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Rein ja Marget Vatku ei võtnud kuulda neid, kes Müüriääre kohvikule juba enne selle sündi kadu kuulutasid. Täna peab kohvikupere 13. sünnipäeva. Foto: Eduard Laur

Rein ja Marget Vatku ei võtnud kuulda neid, kes Müüriääre kohvikule juba enne selle sündi kadu kuulutasid. Täna peab kohvikupere 13. sünnipäeva. Foto: Eduard Laur

Täna 13 aastat tagasi avas Haapsalus uksed Müüriääre kohvik – Marget ja Rein Vatku pereäri, millest on aastate jooksul saanud üks kuurortlinna lahutamatuid sümboleid.

Kuigi Vatkud asusid Tallinnast Noarootsi Ramsi külla ümber juba 2003. aastal, jõudsid nad Haapsallu alles kaks aastat hiljem. „Läksime 2005. aasta märtsis piki Karja tänavat jäätee poole ja nägime, et Karja 7 kinnistu on müügis. Hind oli 1,27 miljonit krooni, mis oli Tallinnast vaadates nii odav, et ma küsisin, kas see on ühe maja eest – kinnistul on kaks maja. Oli kahe maja eest. Ostsime naksti! ära!” meenutas Rein Vatku. See oli pealinnas toona uue kahetoalise korteri hind.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohvikust
5 aastat tagasi

Tublid inimesed, tegid kena kohviku! Minu lemmik on see olnud kõik need aastad. See on mõnel talvel olnud Haapsalus ainuke avatud kohvik õhtuti kuhu üldse minna. Koogid on eeskujuliku kvaliteediga ja muu toit ka, oma hinda kindlasti väärt. Ja perenaine on suurepärane, teda hoidke. Aitäh!

WallaWanem
5 aastat tagasi

On mis on aga Kapteni Kõrts paneb ülejäänud Haapsalule pika puuga ära…
Seltskond haritum ja koloriitsemad tegelased just Kaptenis…
Ja avatud iga päew 9-21 otse Kaubamaja taga

maiasmokk
5 aastat tagasi

mina ostaks ka nende pagarikohvikust saiakesi, kuid need on letil ilma katteta, mis tähendab, et igaüks, kes järjekorras seisab võib köhida, nuusata, aevastada nende toodete peale. Palun katke need tooted kilega kinni või pange klaasi taha, siis hakkan ka mina ostma.

arvan
5 aastat tagasi

Siis peab küll oma raha peale vihane olema,et maksata ühe saiakese eest 1.50. Nii need vaesed tulevad,kulutavad mõtlematult oma raha. Seda saavad endale lubada ainult välismaalased,ju see nii ongi mõeldud.

arvajale
5 aastat tagasi
Reply to  arvan

Aga saiakesed on väga maitvad!

kodanik 2
5 aastat tagasi
Reply to  arvan

1,50 saab igaüks endale aeg-ajalt lubada. Sul olekski targem need 1,50 kohe ära kulutada, mitte siin mõttetuid lauseid toksida.

Küsimärk
5 aastat tagasi

Kõik on väga tore! Aga miks ei võiks olla teie pagar avatud juba kell 8:00?? hea meelega võtaks tööle mõned saiakesed kaasa teinekord 🙂

Maire
5 aastat tagasi
Reply to  Küsimärk

Peab ikka heatöökoht olema, et 1.50 saiakesekesi kotiga kaasa võtta !?

arvaja
5 aastat tagasi

Tublid inimesed

Palju õnne
5 aastat tagasi

Palju õnne sünnipäeva puhul! Tore, et Haapsalus ikka on, kuhu mina. Mis veelgi toredam: hea, et leidub neid, kes on nii palju Haapsalusse investeerinud ja nii mõnegi maja korda teinud.

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Ega enamus kohvikuid ja üritusi pole meil keskmise Haapsallase jäoks ja sellega tuleb
leppida ! Põliste Haapsallaste jäoks on promenaad,Paralepa mets ja värske õhk !
Teisest küljest see 1,27 miljonit krooni oli ju igal teisel tagataskus vedelemas !

kodanik
5 aastat tagasi

Vaadake, kallid hädavaresed. Inimesed tulid, tegid kohviku, teenivad kasumit, elavad hästi, on rõõmsad. Teie ainult vingute.

Kikerikii
5 aastat tagasi

Kohalikuga täitsa nõus, küpsetised on üsna kallid ja viimasel ajal on hinnatõus üsna tuntav. Ka Müüriääre Pagaris on viimasel ajal olnud suur hinnatõus ja olen loobunud sealt ostmast.

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Kikerikii

No prillid ikka ka maksavad!