Haapsalu vapimärgi saab Ingrid Danilov

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Eelmisel aastal sai vapimärgi endine linnapea ja praegune Haapsalu kutsehariduskeskuse juht Ingrid Danilov. Foto: Arvo Tarmula
Ingrid Danilov. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavolikogu otsustas eile ühehäälselt, et sel aastal antakse välja üks Haapsalu vapimärk ja selle saab Ingrid Danilov.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles esitles linnavolikogule kolme vapimärgi kandidaati.
Ingrid Danilovi kandidatuuri seadsid üles Haapsalu Lionsi klubi, Läänemaa puuetega inimeste koda, Haapsalu kutsehariduskeskus ja pensionäride ühendus. „Ingrid Danilov oli Haapsalu linnapea aastatel 2007–2009 ja tema teene on muuhulgas see, et alustati promenaadi ehitust ja kultuurikeskuse renoveerimist,” ütles Sukles. Danilov on olnud ka LC Haapsalu Valge Daam president ja on praegu Haapsalu kutsehariduskeskuse direktor.

Eesti Memento Liidu juhatuse esimees Magnus-Arnold Aljaste esitas vapimärgi kandidaadiks kaitseliitlase Heiki Magnuse. Eesti kirjanike liidu hinnangul vääriks vapimärki Haapsaluga seotud kirjanik Elin Toona, luuletaja Ernst Enno lapselaps.

Kuigi tavaliselt antakse välja kaks vapimärki, tegi linnavolinik Mati Seppi ettepaneku, et sel korral võiks neid anda vaid ühe. „Et lisada vapimärgile kaalu ja seda rohkem väärtustataks,” selgitas ta. Linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid pani Seppi ettepaneku hääletusele ja see sai ka volinike toetuse.
Vapimärgi saaja selgitati välja salajase hääletusega – 21 linnavolinikku poetasid valimiskasti pitseeritud sedeli oma eelistusega. Danilov sai sajaprotsendilise toetuse.

Haapsalu linna vapimärk antakse Ingrid Danilovile üle 22. veebruaril Haapsalu kultuurikeskuses toimuval Eesti vabariigi 101. aastapäevale pühendatud linnapea vastuvõtul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik 66
5 aastat tagasi

Aga Karilaid? Sukles, mis nüüd siis juhtus?

mari
5 aastat tagasi
Reply to  kodanik 66

Vot see juhtuski

Juku
5 aastat tagasi
Reply to  kodanik 66

Ei jää see Karilaidki ilma. 100% kindel. Ootame veel natuke.