Jevgeni Ossinovski: maakonnalinnade allakäik teeb muret

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Jevgeni Ossinovski Haapsalu sotsiaalmajas. Foto: Arvo Tarmula
Jevgeni Ossinovski Haapsalu sotsiaalmajas. Foto: Arvo Tarmula

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Jevgeni Ossinovski ütles reedel Haapsalus eakatele esinedes, et talle teeb muret maakonnalinnade allakäik.

Ossinovski rääkis, et küladesse ja väikestesse linnadesse ei ehitata enam kunagi suuri ettevõtteid, kus saaks tööd sadu inimesi. „Töö on valdavalt linnades,” rääkis Ossinovski.

Ta tõi võrdluseks Aseri Ida-Virumaal, kus kunagi töötas keraamikavabrikus 900, aga praegu 40 inimest, sest tehas on automatiseeritud.

„Probleem on maakonnakeskuste ääremaastumine, maakonnalinnade elujõu hoidmise eest peame pingutama,” märkis Ossinovski.

Ossinovski ütles, et haldusreformi tulemus on ideaalist kaugel.  Ta märkis, et poleks väikesi valdu kaotanud, vaid tugevdanud maakondlikku omavalitsust. „Oleks vähem tüli ega oleks Pärnu linna suguseid lollusi,” lausus Ossinovski.

Ossinovski eisnes reedel Haapsalu sotsiaalmajas eakatele ning kohtus erkaonnakaaslastega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Volli, saarlane
5 aastat tagasi

Saaremaal just sotsid viisidki ellu IRLi omavalitsuste hävitamise plaani ja Oss tegi põhihävitajast koguni piirkonna esinumbri.

Kikerikii
5 aastat tagasi

Ka see riigi töökohtade väikelinnadesse toomine on üks maksumaksja raha raiskamine. Kui praegune valitsus enam ei jätka, siis hakkavad töökohad tagasi Tallinna minema.

noh
5 aastat tagasi

No nüüd tulevad rääkima, väga paha tunne ja piinlik on meie poolt valitute pärast.

töötu
5 aastat tagasi

Milleks vabalt toimivat majandust vägisi moonutada? On loomulik, et tööstus koos töökohtadega koondub tõmbekeskustesse. Selle vastu võitlemine ei oleks majanduslikus mõttes arukas.
Tillukene kuurortlinn Haapsalu peaks keskenduma mõnusa äraolemise loomisele pensionäridele, suvitajatele, taastus- ja muu ravi saajatele, turistidele, puhkajatele ning muud masti mõnulejatele.
Tehased ja vabrikud ehitatagu mujale.

Hardi Rehkalt
5 aastat tagasi

Kahjuks on tõesti raske mõista Ossinovski kriitikat haldusreformi suunal, sest ise ju oldi otsustajad. Küsida seda pole mõtet, sest vastust tean ma juba ette – haldusreform oli kompromiss valitsuserakondade vahel. Kas meie poliitika peabki olema selline, et otsustame ükskõik mida, aga peaasi, et ikka valitsuses saaks olla?

Sulev
5 aastat tagasi

„Probleem on maakonnakeskuste ääremaastumine, maakonnalinnade elujõu hoidmise eest peame pingutama,”
Sotsid on valituses olnud kaua palun? Tulla nüüd pingutamisest rääkima on ikka küll näkku sülitamine.

aitab
5 aastat tagasi
Reply to  Sulev

…ja ärge, palun, kohapeale nüüd enam küll korraldame tulge, sotsid!