Seeniorlauljad esinesid Stockholmi pensionäride jõulupeol

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Valdi Kristovald ja Marge Kivi. Foto: Margus Penno
Valdi Kristovald ja Marge Kivi. Foto: Benno Margus

Eelmisel teisipäeval pidas Eesti pensionäride ühing Stockholmis oma jõulupidu. Eesti seeniorlauljatega koos astus peol üles ka läänlane Valdi Kristovald.

“Laulsime jõululaule ja ka neid, mida me varasematel välisreisidel oleme laulnud,” meenutas Kristovald.

Pühade tulekust rääkisid jõulupeol praost Ingo-Tiit Jaagu ja koguduse õpetaja Tiit Pädam. Jõulumeeleolu lõi aga külalislaulugrupp Eestist.

Eestist oli Stochholmis üheksaliikmeline trupp, neist seitse lauljat. “Nemad on kõik ooperi- või operetilauljad, mina olen estraadipoiss,” nentis 67aastane Kristovald. “Mind saatis klaveril Marge Kivi, Margus Penno aga ülejäänuid.”

Seeniorlauljate seltskonnast oli auväärseim Aleksandra Järve. “Saab 90aastaseks, aga laulab nagu ööbik,” ütles Kristovald ja lisas, et Järve on ka Margarita Voitesega duetti laulnud.

Kontserdi menukaim laul olnud Kristovaldi lauldud “Mu kodu on Roslagen Rootsimaa rand”.
“Tellisid “Viljandi paadimehe” lisaloona minult,” ütles Kristovald.

“Vastuvõtt oli väga soe,” nentis Kristovald. Stocholmi eestlasi olnud peol umbes 30, koos seeniorjauljatega seega paras seltskond, kes Eesti Maja restorani kenasti ära mahtunud.

Kristovald on seeniorlaulu konkursil finaali pääsenutega koos käinud esinemas Kreekas, Roomas ja Iisraelis. Kreeka reisi üks tipphetki olnud tema jaoks see, kui ta koos Järvega laulis Raimond Valgre laulu “Veel viivuks jää”.

Järvele korraldatakse lauljanna 90. sünnipäevaks aprillis kontsertreis Hollandisse. “Kutsus mind ka kaasa,” lausus Kristovald.

Seeniorlauljatel ilmub jaanuaris heliplaat. Kümme lauljat, igaüks esineb kahe-kolme lauluga.

Eesti seeniorlauljad Stockholmis: esireas vasakult Mai Lepp , Aleksandra Järve, Evi Pajula, Marge Kivi, tagareas vasakult Anne Artus, Ellen Jaanikesing, Toomas Kuter, Valdi Kristovald. Foto: Benno Margus
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
juss
5 aastat tagasi

Tal ju viisipidamisega veits nagu….raskusi!