Haapsalu Viigi kooli ähvardab sulgemine

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Viigi kooli direktor Kristi Kivipuur juhib enam kui 100 lapsega õppeasutust, mida riigil pole enam vaja. Foto Arvo Tarmula

Haridusministeerium tahab loobuda liitpuudega laste Viigi kooli pidamisest. Haapsalu linnavalitsusel pole raha ega oskust Viigi kooli pidada, halvemal juhul läheb kool kinni.

„Oleme Viigi kooli tulevikust ministeeriumiga kaks korda rääkinud,” ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Haridusministeerium näeks hea meelega, et kool võetaks üle juba tuleval aastal. Sukles on ministeerium on plaanidest rääkinud ka Viigi kooli juhiga.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Merilii
5 aastat tagasi

Kurb

viigi kool ei lähe kinni
5 aastat tagasi

aga kuhu siis lapsed lähevad kes enda eluga hakkama ei saa mõelge ka nüüd täiesti h****

Naine
5 aastat tagasi

Kóigepealt Vidruka kool ja núúd Viigi kool?

Loomik
5 aastat tagasi

Kahju…

eksole
5 aastat tagasi

MILLEGIPÄRAST VÕETAKSE IKKA NENDELT NÕRGEMATELT VÄHEMAKS

Mihkel maalt
5 aastat tagasi

Mis muud kui võtame riigi omale pidada ehk saame siis õiglaselt riiklikke teenuseid seaduslikult osutada.

Mati
5 aastat tagasi

Lõppkokkuvõttes on see hind, mida nüüd hakkame maksma tasuta bussisõidu ja muu eest – anname terve portsu teid omavalitsuste hoole alla, nüüd peame plaani sulgeda Haapsalu Sanatoorne Kool jne. Nii et ega midagi ikka tasuta ei saa olla.

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi
Reply to  Mati

Võibolla avaldavad üha suuremat mõju sõjaliste kulutuste suur kasv ? Ega asjata kogu aeg ei tänitata venemaa tahet Baltikumi tulla !

Valdo
5 aastat tagasi

Pigem tundub, et Eesti riik on kehv peremees ja Haapsalul puudub poliitiline tahe ja raha selle kooli üleval pidamiseks. Kahjuks eitavad meie otsustajad, et Eestis elavad inimesed, kes vajavad erikohtlemist. Selliste koolide sulgemine mõjutab meid rohkem kui karta oskame.
Alles oli teemaks noorte kuritegevus, nüüd tahame erivajadusega lapsed lükata nn. tänavale. Kui enne oli koolitatud inimene, kes selliseid lapsi janende vanemaid toetas , siis nüüd lakkab see tugi olemast. Lugupeetud poliitikud, mõelge enne kui te teete selliseid otsuseid, see ei mõjuta vaid seda kooli ja kooliperet, vaid kogu Haapsalu linna elukeskkonda.

Kodanik
5 aastat tagasi

Haridusministeeriumit ja valitsust juhib KE, seega see Keskerakonna kingitus läänemaa rahvale. Õiglane riik kõigile!??

Üks küsimus ainult...
5 aastat tagasi

Mis saab nendest lastest edasi?! Mitte keegi ei plaani riigikogu, ministeeriumite või linnavalitsuse sulgemist… neid ja nende osakondi tekitatakse aina juurde! Raha ei ole ka maailmas otsa saanud, kui vaadata kui mõttetult seda sageli kellegi suva järgi jagatakse või kulutatakse!