Kalevi kammerkoor annab Haapsalus kontserdi

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Erki Meister. Foto erakogu

Kalevi kammerkoori dirigent,haapsallane Erki Meister kutsus oma koori laulma 16. detsembril Promenaadil Maria-Magdaleena kirikusse õigeusu vaimulikku muusikat.

„Meil on väga hea meel, et saame seda muusikat esitada Haapsalus, sest meie kavas on ka mitu Cyrillus Kreegi laulu, kelle kodukirik Maria-Magdaleena kirik ju oli,“ rääkis Erki Meister.

Koor esitab oma uut kava vaid kaks korda: Tallinnas Püha Siimeoni ja Naisprohvet Hanna kirikus ja Haapsalus Maria-Magdaleena kirikus 16. detsembril kell 13.

Meistri sõnul on õigeusu vaimulik muusika otsekui suur ja ammendamatu varasalv, mis juba palju sajandeid lauljatele kõrgeid kunstilisi eesmärke seab ja kutsub süvenema eri ajastute ja erinevate koolkondade õigeusumuusikasse.

„Meie Kalevi kammerkooriga puudutame seekordse kontserdiga selle varasalve väga kitsast riba,“ tunnistas Meister. „Oleme kavasse võtnud mõned eestikeelsed lood ja üsna palju vene õigeusu heliloojate teoseid.“

Kava aitas paika sättida preester preester Jüri Ilves Haapsalu Maria-Magdaleena kirikust: just Ilvese nõuannete järgi said lood sobiliku järjestuse.

Kalevi kammerkoor on Erki Meistri sõnul Maria-Magdaleena kirikus ka varem üles astunud ja tahab ikka tagasi tulla, sest Haapsalu publik on soe ja õigeusu muusika kõlab siinses akustikas imeliselt.

„Võib juba praegu ütelda, et Kalevi kammerkoori lauljatele on õigeusu vaimuliku muusika varasalve kaas avanenud ning loodetavasti ammutame sealt lisa ka tulevikus,“ lubas Erki Meister.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments