Läänemaa ettevõtja pani käima beebikuuskede rendiäri

Lääne Elu

info@le.ee

Rendikuusk. Foto: Arvo Tarmula
Puust potti istutatud minikuused. FB

Ettevõtja Kätlin Rohilaid-Aljaste veetis paar aastat tagasi aastavahetuse Inglismaal, kus talle hakkasid klassikaliste Eesti jõulukuuskede asemel silma plastpotti istutatud puud, peamiselt nulud. “Vaatasin seda potis taime ja hakkasin mõtlema: miks me võtame metsast maha nii palju ilusaid kuuski?” ütles Rohilaid-Aljaste Postimehele.

Pool ajast Läänemaal Haapsalu külje all elav Rohilaid-Aljaste veeretas mõtet naabrimehe Robi Kuusega, kes on Läänemaa suurim kuusekasvataja. Plastpoti asemel otsustati kuused istutada puust potti. Ettevõtte West Christmas Tree müüb 30–40 sentimeetri pikkuseid jõulukuuski, mis ei maandu pärast jõule prügikastis, vaid istutatakse koduaeda või metsa. 30. novembril alustasid nad ametlikult tellimuste vastu võtmist. Nädalaga on ostetud sadakond kuuske. Peagi alustatakse ka kuuskede rentimist, mis on Eestis tõenäoliselt ainukordne. See tähendab, et on võimalik rentida 17,9 euro eest jõulukuusk, et see pärast jõule jaanuaris ettevõttele tagasi viia.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments