Toidupank kogub Haapsalu Selveris annetusi

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haapsalu põhikooli tüdrukud Jaanika ja Veronika juhendasid täna annetajaid, et need teaks, kuhu toiduannetusi jätta. Foto Tarmo Õuemaa

Haapsalu Rannarootsi Selveris ootavad toidupanga vabatahtlikud täna toiduabi puudustkannatavatele läänlastele.

Jõulueelne kogumisaktsioon algas eile ja jätkus täna. Tänased noorimad vabatahtlikud olid üheksa-aastased Jaanika ja Veronika, kes võtsid kogumispäevast osa koos emaga ja valvasid annetatud toidu kärusid.

“Korjame sööke toidupangale,” selgitas Jaanika.

“Et inimesed, kes hakkama ei saa, ei peaks tühja kõhuga olema,” lisas Veronika.

Tüdrukud olid vabatahtlikuks täna hommikust lõunani, siis tuli järgmine vahetus ja koha kärude juures võttis üle Risto Immonen. “See on mul südame peal,” selgitas mees, kes esimest korda sattus Läänemaale 1996. aastal, kui tõi Rootsist siia humanitaarabi. Nüüd on ta Läänemaale päris paikseks jäänud. ”Näen, et siin on inimesi, kellel on seda vaja,” ütles ta Toidupanga abi kohta.

Toidukogumispäevad on toidupanga üle-eestiline heategevusaktsioon, mida korraldatakse kaks korda aastas. Annetades kauasäilivat toidukaupa Toidupanga kärudesse on igaühel võimalus aidata oma piirkonna puudust kannatavaid inimesi. Iga toidupank jagab kogutud kauba iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele, eelistatult lastega peredele. Detsembrikuistel toidukogumispäevadel annetatud kaup hakkab jõudma puudust kannatavate peredeni juba jõuluajal.

Vabatahtlikute kogumisaktsioon lõpeb täna, aga Selverisse jääb toidupanga kogumisautomaat, millesse saab poest ostetud toiduannetusi jätta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
5 aastat tagasi

Jõudu Teile.