Pühapäeval on Vormsis ja Ristil jõululaat

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Aime Pukk luges neljapäeval kokku, et laadaks on Risti käsitöömajas valminud 25 vaipa. Foto: Urmas Lauri

Pühapäeval peetakse jõululaata nii Vormsis kui ka Ristil, esmaspäevast neljapäevani saab kinke osta Kullamaa käsitöömajas korraldatud jõulumüügilt.

Laat algab Vormsi rahvamajas kell 10 ja kestab kella neljani pärastlõunal. Müügile tulevad isetehtud, kuid kvaliteetsed tooted Vormsi puhtast loodusest – higipulkadest kuni taimesiirupiteni, rannarootsi vanemad ja uuemad raamatud, jõulukaardid ja retseptiraamatud, loetles valla kultuuri- ja noorsootöö spetsialist Tatjana Sääs. Avatud on ka kohvik.

Vormsi laadale oodatakse külastajaid ka mandrilt. Haapsalust saab Rohukülast kell 12.15 väljuvale laevale bussiga nr 1 ning Hullost saab kell 16.45 väljuva bussiga kell 17.05 Svibyst väljuvale laevale.

Risti käsitöömajas peetakse laata pühapäeval kell 10-15. “See on juba traditsiooniks kujunenud, sest laata korraldame juba kuuendat korda, iga kord on laat olnud natuke erinev,” ütles Risti käsitöömaja perenaine Tiina Ojamäe.

“Müüakse nii toitu, käsitööd kui ka tööstuskaupa, avatud on kohvikunurk,” ütles Ojamäe. Igal täistunnil on Risti kooli- ja lasteaialaste kontsert. Üles astuvad ka kohalikud pärimusmuusikud. Kindlasti on muusikat tegemas Nelja Tuule Kotkad. Müüjad, kes laadal kauplemas on käinud, ütlevad, et nad müüvad Ristil rohkemgi kui Haapsalu laadal.”

Rahvast käib Risti laadal nii Tallinnast, Lihulast, Haapsalust kui ka mujalt Läänemaalt. Oma 200-300 külastajat kindlasti.

Kullamaa käsitööselts korraldab jõulumüügi esmaspäevast neljapäevani iga päev kella kümnest kolmeni. Suurem osa pakutavast kaubast – vaibad, kudumid, heegeldused -, on tehtud sealsamas käsitöömajas.

Varem pole Kullamaa käsitöömajas jõulumüüki korraldatud. “Me oleme aastaid käinud koolis nii õnneloosi kui ka väikeste asjadega kauplemas, aga sel aastal mõtlesime, et teeme seda siin,” Asta Leidsalu.

Rahakotti ei pea Kullamaa laadale minnes puuga selga võtma, sest hinnad on soodsad. 35-40 eurot korraliku vaiba eest ning kindapaari saab kätte vähem kui kümne euroga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Hästi tore,
5 aastat tagasi

et kohalikel käsitööhuvilistel on võimalik koos tegutseda ja luua. Tänud, et see on võimalikuks saanud. Jaksu ja tegutsemislusti! Mõned kohad on sellest aastaid unistanud ja ilmselt unistuseks see jääbki.