Haapsalu koeraaedik sai esimese atraktsiooni

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Koerte treener Veiko Väljas soovitab inimestel oma koeraga rohkem tegeleda. Foto: Lemmi Kann
Koerte treener Veiko Väljas soovitab inimestel oma koeraga rohkem tegeleda. Foto: Lemmi Kann

Haapsalu Linnahooldus ehitas koeraomanike palvel suure trummi juures asuvale koerte jalutusplatsile kahe kaldteega poomi.

„Igasugused füüsilised takistused on koera vaimse ja füüsilise arengu juures väga head abimehed,” selgitas Haapsalus elav abikoerte treener Reelika Kaasik. „Taolisi atraktsioone koertepargis saab kasutada niisama lippamiseks ja lõbusaks ajaveetmiseks, aga ka koera enesekindluse tõstmiseks.

Tema enda koer Sofi on läbinud pääste- ja otsingukoera eksami, mis nõuab koeralt nii meelekindlust kui ka osavust. Kaasiku sõnul on igati kiiduväärt, et nüüd on Haapsalu avalikul koerteplatsil kõigil võimalik oma lemmikut treenida.
„Igas sellises atraktsioonis on midagi head, tuleb osata neid lihtsalt oma koera vajadustele vastavalt ära kasutada,” ütles Kaasik.

Poomi ehitamisel andis Haapsalu Linnahooldusele nõu koerte treener Veiko Väljas.
„Nüüd saab vast mõnigi koeraomanik jalutusplatsil käies nina telefonist välja võtta ja oma koeraga otseselt tegelda. Loodame ka, et ehk tulevikus lisandub veel mõni atribuut, mis paneb koerte osavuse ja nutikuse proovile,” ütles Väljas.

Haapsalu linna avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus tuletas meelde, et iga koeraomaniku kohustus on oma looma järelt koristada. Koerte jalutusplatsil käijad kurdavad, et paljud seda ei tee, peale looma väljaheidete jäetakse endast maha ka suitsukonisid ja muud prügi. „Jalutusplatsil on prügikast olemas. Palume kõigil üksteist austada ja puhtust pidada,” ütles Parbus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments