Linnamäe lasteaias pole muusika- ega liikumisõpetajat

Kaie Talving. Foto: Arvo Tarmula
Linnamäe lasteaias puudub sellest õppeaastast muusika- ja liikumisõpetaja, lapsevanemad on vallavalitsusele saatnud pöördumise palvega need õpetajad leida.

„Ettepanek on väga õigustatud,” ütles Lääne-Nigula haridusnõunik Kaie Talving „Nüüd on vaja vaadata rahalist poolt ja leida võimalus nende kohtade loomiseks,” lisas ta.

Talvingu meelest on muusikaõpetaja lasteaiale olulisem kui liikumisõpetaja. Seaduses on kirjas, et kui liikumist ja muusikat õpetab lastele rühmaõpetaja, ei pea lasteaias selleks eraldi pedagoogi tööl olema. „See, et rühmaõpetajad teevad lastega liikumist, on tõenäolisem, muusika puhul on aga nii ja naa,” ütles Talving.

Seda, millal lasteaed võiks endale muusika- ja liikumisõpetaja saada, Talving öelda ei osanud. „Esmalt tuleb rahalisele poolele otsa vaadata,” ütles ta.

Linnamäe lasteaia direktor Marika Prik ütles, et uuest kalendriaastast peaksid need õpetajad lasteaias olemas olema, siis alustab lasteaias ka uus rühm.

Priki sõnul praegu liikumis- ja muusikatunde lasteaias ei toimu, tähistatakse lihtsalt laste sünnipäevi ja kadripäevi. „Natuke õpime jõuluks laule ka,” ütles Prik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kohustuslik nimi
5 aastat tagasi

uskumatu,et raha ei ole,see peaks juba eelarves olema,kuidas siis teised lasteaiad laulmisega nii palju raha raiskavad,et Linnamäele ei jätku.

XYZ
5 aastat tagasi

Nõva Kooli õpilaskodu sulgemise ettekääne oli, et “spetsialistid puudu” hoolimata sellest, et riiklik kontroll seda ei leidnud. Egas midagi, nüüd tuleb Linnamäe lasteaed sulgeda, Talvingul see tegevus igati käpas.

kuglimugli
5 aastat tagasi

Lasteaia kasvataja eriala lõpetanutele antakse nii palju muusikaõpetust küll, et igaüks neist võiks oma rühma muusikatunnid ise pidada. Kõrghariduse omandajatele võiks aga logopeedilise töö õppekavasse ära mahutada,Niikuinii õpivad tulevased kasvatajad häälikuid ja hääldamist, lapse anatoomiat jms.

enn
5 aastat tagasi
Reply to  kuglimugli

arvestades, millised kokkuhoiu tuuled nigulas puhuvad võiks kasvatajad ühtlasi ka elektriku, maalri, torujüri, koka, direktori jms. ametid üle võtta.

Rein
5 aastat tagasi

Linnamäe lasteaias pole muusikaõpetajat kunagi olnud, varem andis direktor neid tunde ise aga uue rühmaga tulid muud tööülesanded peale.

...
5 aastat tagasi

Seadus näeb vist õnneks ikka mõlemat ette. Kui õpetajat ei leia on alati võimalus palgata eratreener, aga see ei vabasta kohustusest lastele ette nähtud õppetegevusi pakkuda…