Politsei hakkab helkurita liiklejaid trahvima

Foto: Arvo Tarmula
Kui helkurit pole, saab trahvi. Foto: Arvo Tarmula

Kui aastate jooksul on jagatud laiali pimedas liikunud jalakäijatele ligi miljon helkurit, siis nüüd saab politseilt helkuri vaid koos trahviga see, kes tulnud nähtamatuna pimedas tänavale, kirjutab Postimees.

Eri aktsioonide käigus on jagatud Eestis ainuüksi viimastel aastatel laiali nii palju helkureid, et politseimajor Sirle Loigo sõnul peaks igal eestlasel olema kodus vähemalt kolm tükki. Maanteeameti mulluse uuringu järgi kannab helkurit alati ligi kaks kolmandikku täiskasvanuist, kuus protsenti ei kanna seda mitte kunagi ja koguni 14 protsenti leidis, et neid ei paneks helkurit kandma mitte miski.

Kui viis aastat tagasi tekkisid piirkonnapolitseinike autodele kleepsud kirjaga „Küsi helkurit siit”, siis nüüd on politsei seisukohal, et pidev helkurite tasuta jagamine pole jätkusuutlik. „Need tuhanded helkurid, mis on aegade jooksul välja jagatud ja mis on kahjuks leidnud tee prügi hulka, näitavad, et tasuta jagamine ei pane siiski mõistma helkuri vajalikkust ja kohustuslikkust,” ütles Loigo.

4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pook
3 aastat tagasi

Võite oma helkurid omale pähe määrida. Pole kasutanud ei kasuta praegu ega tulevikus seda ju-n-ni. Mul on firmajopel juba mõned valgust peegeldavad ribad ees ja taga ning proovigu mind trahvida. Annan kohe kohtusse. Kusjuures need kõige agaramad men-t-idest trahvijad ei kanna ise üldse mingeid helkureid, vahet pole hilissuvel, sügisel või kevadel, nad ei kanna aga tavakodanikke trahvivad.

Metsaelanik
3 aastat tagasi

Miks vaid helkur, kõigile võiks kohustuslik olla vilkur.

seda
3 aastat tagasi

on vähe, trahv ei aita siin, siin tuleb määrata 6 kuuline zokivangistus, sunnitööle ja kõik ja korduva rikkumise puhul juba kogu vara konfiskeerimine.

protoKoll
3 aastat tagasi

Pimedal maanteel täiesti õigustatud. Kuid linnas heledalt valgustatud kõnniteel helkurita inimesi trahvida on küll jabur.