Nõva hoolekogu vaidlustas õpilaste toitlustamise hanke

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nõva hoolekogu esimees Ivo Karindi

Nõva hoolekogu esimees Ivo Karindi

Nõva kooli hoolekogu nõuab Laitamm & Ko OÜga sõlmitud lepingu kehtetuks tunnistamist ja õpilaste toitlustamiseks uue hanke väljakuulutamist, sest toitlustaja on liiga kallis.

Nõva kooli hoolekogu nõuab Laitamm & Ko OÜga sõlmitud lepingu kehtetuks tunnistamist ja õpilaste toitlustamiseks uue hanke väljakuulutamist, sest toitlustaja on liiga kallis.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
128 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kuskil
5 aastat tagasi

oli teema,et lasti lahti lasteaia juhataja.Kas tõesti on lasteaiale,kus käib headel päevadel 2last,keda kantseldavad 2kasvatajat ,veel eraldi juhatajat vaja???!!

Mitte
5 aastat tagasi
Reply to  Kuskil

juhataja vaid õpetaja, lasteaial ja koolil üks juht

Ja siiski
5 aastat tagasi
Reply to  Mitte

on kahele lapsele vaja kolme õpetajat või? Naeruväärne!!!

nagu ikka
5 aastat tagasi

Oleks ka imelik, kui mõnda asja Nõval ei vaidlustataks.

tõsine mõttekoht
5 aastat tagasi

Korruptsiooni probleem Nõval ei ole järsult lahendatav. Tegemist on väikese maakohaga, kus enamus inimesi on omavahel mingil viisil tuttavad või omavahel seotud. Töö leidmine on äärmiselt keeruline ehk praktiliselt võimatu, sest töökohti lihtsalt pole. Need vähesed kohad, mis aastatega tekkinud on või kellestki koht vabanenud on, neist hoitakse kümne küünega kinni, isegi kui töökoha omamine tähendab aeg-ajalt silma kinnipigistamist ja seadustest mööda vaatamist. See ei ole eile tekkinud probleem ja kindlasti mitte ainult Nõva probleem, aga see on just täpselt niisugune probleem, mille lahendamine eeldaks inimeste muutumist. Paraku on inimesed liialt mugavad, liialt laisad, liialt rumalad, liialt sõltuvad jne jne… Loe rohkem »

...
5 aastat tagasi

Nõval on see muster nii sisse juurdunud juba, et teistmoodi asju ajada ei olegi vist enam võimalik kui vaid ebaausal teel.

see korruptsioon
5 aastat tagasi

käib kogu Lääne-Nigula maksumaksja tasku arvelt. Aga muidugi toimub mujal sama, pool valla eelarvest läheb arvatavasti volikogu oma meeste kinnimaksmiseks.

vana tõde
5 aastat tagasi

Poliitik ei saa olla edukas ärimees ja edukas ärimees ei saa olla poliitik!

lihtne mees
5 aastat tagasi

Nõva naised on muidugi klass omaette. Oli Deiw vallavanemaks, joosti ja kraabiti kintsu nii et muuks polnud aegagi. Nüüd on esiotsa mehed vahetunud, aga kõik jätkub samamoodi, ainult kints on teine. Saa siis neist naistest aru.

Tiit
5 aastat tagasi

Mis õigusega lubab Lääne-Nigula vald end lüpsta? Nõva sigadustele kulutatakse üüratud summad, makstakse peale ka veel kui vaja. Millal mõni rahalaev Martnasse saadetakse?

tuttav
5 aastat tagasi

Ivo, jõudu ja jaksu sulle! Ajad õiget asja!

Kahju, et Nõva inimene ei saa ega taha ega suuda oma õiguste eest seista nagu Ameerikas.

Mille eest Ivo praegu võitleb?
5 aastat tagasi
Reply to  tuttav

Palun selgita hr tuttav, mille eest Ivo võitleb? Tasuta koolilõuna riigipoolne toetus on toidukorra pealt 1 euro õpilas kohta. Nõva koolis 18 õpilast. Kus see point on? Kas tõesti teenib praegune toitlustaja, nii nagu Ivo kaebab, ülikasumit ja tuleb kohe-kohe välja vahetada? Korraldate riigihanke? Tore, aga palju oleks Teie arvates riigihankele tulijaid, et 18 lapse toitlustamise pealt “ülikasumeid” teenida?

eelmisel aastal
5 aastat tagasi

kui sama “võitja” läbi suruti oli soovijaid hankel osaleda mitmeid. aga isegi veel varem, kui koolil oma kokk oli, olid hinnad lõppkokkuvõttes soodsamad.
teiseks, hange, kus on vaid üks osaleja (huvitav, kuidas info liikus?) kaks korda kõrgemate hindadega võrreldes aastatagusega, on kergelt öeldes mitte just kõige “värskema” lõhnaga.
lõppkokkuvõttes võitleb Ivo koos võitluskaaslastega õigluse eest.

jälle kott peas
5 aastat tagasi

Riigipoolne toetus jah, aga palju vald juurde maksab Orustele? Seda ka ikka uurinud oled või niisama vahutad?

võitleja
5 aastat tagasi

asi on põhimõttes tarkpea. olgu see või 10 senti, hanked olgu korraldatud ausal teel ja andes pakkumise võimalus kõigile!!

näpuviga?
5 aastat tagasi
Reply to  võitleja

See, miks keegi hanke toimumisest(peale Aivari muidugi) midagi ei teadnud, selles osas võiks pöörduda osavalla vanema Aivi Heinlehe poole, ehk tema oskab juhtunu lahti seletada. Oli see näpukas, et nii juhtus ja kogemata juhtus või on tegu ikkagi pigem korruptiivset laadi.

Aristoteles
5 aastat tagasi

Sa ju räägid ainult riigipoolsest toetusest, aga ärikunn lükkas oma hinna kaks korda kõrgemale ja selle vahe plekib vald kinni.

Veelkord Nõvast
5 aastat tagasi

Kõik sai alguse, kui enne liitumist kõik kinnitasid, et elu läheb paremaks, kindel lubadus, et kool jääb 9-kl vähemalt neljaks aastaks. Elanikud olid rõõmsad, noored pered olid maale kolinud, laste arv koolis kasvas. Siis tuli koolikauge Enn Laansoo kirjatükiga, kus oli laviin süüdistusi, et Nõva kool on üdini halb ja kohe – kohe on vaja midagi ette võtta. Kirjavead parandati, lauseehitust kohendati. Alla kirjutasid kohtulikult karistatud Deiw Rahumägi, kohalik ärimees Aivar Oruste, reservkindral Neeme Väli ja sots.töötaja Maire Koppelmaa, kes juba varem oli koos Deiwiga avaldanud mõtet, et kooli võiks tulla hooldekodu. Kiri rändas maavanem Neeme Suurele. Liitumislepingusse sokutatigi sisse… Loe rohkem »

juhatage teed
5 aastat tagasi

Kas hanke dokumendid ka kusagil nähtavad on või on selle hankega samamoodi nagu enamuste hangetega sealkandis?

Küsimise peale võib saada
5 aastat tagasi
Reply to  juhatage teed

aga kuna ei ole tegu avalike materjalidega, siis ongi võimalik teatud ärimehe-poolne trollimine siin kommentaariumis. Nüüd, tuleb välja, on hapuks läinud äriplaanis süüdlaseks küll lapsed, kes 50m käia ei suuda, küll hoolekogu, kes alati probleeme tekitab, küll lapsevanemad, kes rohkem kui kahekordse hinnatõusuga rõõmsalt kaasa ei jookse. Ärimees ise on muidugi õigemast õigem mees, volikogu liige ning osavallakogu vastne esimees pealekauba.
Absurd on asja juures vaid see, et hoolekogu, valla jokitamist teades, mingi haleda vaide tegi selle asemel, et otse korruptsioonikahtlustest politseid teavitada.

$$$
5 aastat tagasi

Pole hoolekogu rahakott nii suur, et võiks lõpmatuseni neid vaided vaielda ja muudkui edasi kaevata. Vald ju kaeblab meie kõigi rahadega kohtus.

kiidan
5 aastat tagasi

Tubli Karindi! Ainus, kes julgeb veel üldse kogu seda p..ka pinnale tuua!

ehh
5 aastat tagasi
Reply to  kiidan

karindi ise kirjutab,HALE!

hr. või pr ehh,
5 aastat tagasi
Reply to  ehh

mina pole Karindi ja arvan, et ta on tubli. Maailma näinud mees näeb kaugemale kui kohalik konnatiik (Deiw Rahumäe väljend – konnade käest ei küsita kui sood kuivendatakse!!!). Ta näeb seda elamisväärse kohana, kohana, kus lapsed suureks kasvatada ja ise oma elu elada. Neid noori inimesi tuleb juurde ja oleks olnud praegu palju rohkem, kui siia tulnuid ei oleks igasuguste meetoditega eemale peletatud. nt. Füüsikaõpetajaks ja direktoriks kandideerinud mees nägi siin oma tulevast kodu. Ma tahaks tõesti teada, inimesed, mis meil viga on??? Kust tuleb see sallimatuis ja oma nina ette elamine, nii, et kaugemale tulevikku kohe üldse ei näe?… Loe rohkem »