Matsalu Veevärk tahab ühineda kas Pärnu või Haapsalu vee-ettevõttega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-Nigula volikogu andis Matsalu Veevärgile loa alustada ühinemisläbirääkimisi Pärnu Veega ja Haapsalu Veevärgiga. Foto: Urmas Lauri
Lääne-Nigula volikogu andis Matsalu Veevärgile loa alustada ühinemisläbirääkimisi Pärnu Veega ja Haapsalu Veevärgiga. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula volikogu andis täna Matsalu Veevärgile loa alustada ühinemisläbirääkimisi Pärnu Veega ja ka Haapsalu Veevärgiga.

Aktsiaselts Matsalu Veevärk pöördus Lääne-Nigula valla poole palvega saada kohaliku omavalitsuse volikogu nõusolek sisuliste läbirääkimiste alustamiseks aktsiaseltsiga Pärnu Vesi ühinemiseks ning ühinemislepingu sõlmimiseks.

AS Matsalu Veevärk on loodud 2004. aastal üheteistkümne Matsalu alamvesikonnas asuva Pärnu-, Lääne- ja Raplamaa omavalitsuse poolt. Lääne-Nigula vald on ettevõtte üks viiest aktsionärist, omades 4,8 % osalust ettevõttes.

Matsalu Veevärgi juhatuse esimees Hans Liibek ütles, et Matsalu Veevärk loodi aastaid tagasi Euroopa Liidu toetusraha kasutamiseks. “Ettevõtte eesmärgiks on koostöös aktsionäridest kohalike omavalitsustega viia ellu Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi, Eesti riigi ja omavalitsuste poolt rahastatav Matsalu alamvesikonna veemajanduse arendamise projekt,” selgitas Liibek.

Volikogu otsustas, et Matsalu Veevärgil tuleks uurida ka võimalust ühinemaks Haapsalu Veevärgiga, kuigi Matsalu Veevärgi jätkusuutlikkuse analüüsis tõdetakse, et “Haapsaluga liitumine aitaks olukorda oluliselt leevendada, kuid ilma riigiabita ületataks siiski taskukohasuse piirmäär (tariif perioodi lõpuks 6,65 EUR/m3)”.

Liitumisel Pärnu Veega kaoks riigiabi vajadus ning taskukohast veeteenuse hinda suudetaks pakkuda kogu teeninduspiirkonnas (tariif perioodi lõpuks 3,82 EUR/m3).

Ühinemisel hakkab mõlema praeguse vee-ettevõtte (Matsalu Veevärgi ja kas Pärnu Vee või Haapsalu Veevärgi) tegevuspiirkonnas tegutsema üks suur regionaalne vee-ettevõte.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
talude
5 aastat tagasi

aeg läbi, hakkab taas kolhooside rajamine