0

Läänlaste keskmine oodatav eluiga on 77,85 aastat

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Keskmine eluiga on vastsündinute eeldatav eluiga. Foto wikipedia

Eelmisel nädalal avaldas statistikaamet inimese sünnimomendil oodatava keskmise eluea statistika. Eestis oli see möödunud aastal 78,2, Läänemaal 77,85 aastat.

Läänemaa meeste keskmine eluiga oli 73,4 ja naiste 82,21 eluaastat. Eestis oli meeste keskmine eluiga 73,7 ja naiste 82,3 aastat. Euroopa Liidu keskmise oodatava elueaga võrreldes elavad Eesti elanikud keskmiselt kolm aastat vähem.

Keskmine eluiga on statistiline näitaja, mida tuleb vaadata pigem trendina, mitte ühe aasta näitajate põhjal, kuna rahvastikuprotsessid võtavad aega. Tegemist ei ole ka ennustusega, mis ütleb, kui kaua kellelgi täpselt veel elada jääb, märkis tervise arengu instituudi pressiesindaja Maris Jakobson.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz