0

Laupäeval esineb Haapsalus Berliini toomkoor

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tobias Brommann. Foto: arhiiv
Tobias Brommann. Foto: arhiiv

Berliini toomkiriku kooris laualavad mitme koguduse liikmed, koor esitab peamiselt oratooriume, passioone ja kantaate barokist tänapäevani ning astub sageli üles a cappella muusikaga toomkiriku jumalateenistustel.

2003. aastast juhib toomkoori Tobias Brommann. Toomkiriku koor asutati pärast Berliini müüri ehitamist 1961. aastal. Selle algse liikmeskonna moodustasid linna idapoolele jäänud Lepituskiriku koori lauljad, kelle kirik paiknes piiriribal, nii et seda ei saanud enam kasutada.

Kuni 1993. aastani, kui sõjas purustatud Berliini toomkirik taas sisse õnnistati, laulis Berliini toomkoor erinevates Berliini kirikutes. Kooril on umbes 180 liiget. Kontsertreisid on viinud koori Iisraeli, Transilvaaniasse, Rootsi ja teistesse Euroopa riikidesse.

2018. aasta sügisel külastab koor Eestit ja annab kontserdi laupäeval, 8. septembril kell 19 Haapsalu toomkirikus. Kontserdid toimuvad ka Tallinnas, Tartus ja Saaremaal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz