Galerii: Metsatöll pani Linnamäe kontsertide päevale müriseva punkti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 36
Metsatöll Linnamäel. Foto: Urmas Lauri

Laupäeval tähistas Linnamäe oma esmamainimise 500. aastapäeva, sel puhul toimus nii Linnamäel kui ka ümbruskonna külades kontsertide päev. Augustibluusuga konkureerimiseks oli Linnamäele esinema kutsutud Metsatöll.

Et praegu on Haapsalus Augustibluus, tuli nuputada, kuidas publikut Linnamäele meelitada. Selliseks magnetiks peaks olema Metsatöll, arutletud Linnamäe arenguseltsis. Arenguseltsi juhataja Kadi Paaliste sõnul olnud tõukeks just Metsatölliga kaupa teha nende laul “Oma laulu ma ei leia üles”.

Metsatölli kontsert toimus Linnamäel Lääne-Nigulasse suunduva tee ääres põllul. Kuulajaid oli mitusada, kuid ilmselt siiski vähem, kui loodeti.

Bändi laulja Markus Teeäär ehk Markus “Rabapagan” ütles, et Metsatölli kontsertide aeg pole alates 2006. aastast kunagi vihma sadanud. Linnamäe kohale olid aga sünged vihmapilved kogunenud ning vihmasabinaid käis kontserdi ajal üle apar korda. See pole ju vihm, nentis Rabapagan, need on merehundi pisarad, leidis Metsatölli laulja lahenduse, sest samal ajal lauldi hundilaule.

Linnamäelaste rõõmuks kutsus bänd üheks lauliks lavale ka tüdrukuid. Minut mõtlemist ning kohe oligi lava laulvaid noorikuid-neidusid täis.

Kui Metsatöll pillid kotti pakkis, jätkus pidu retrodiskogsa, mis kestis kella üheni öödel.

Kokku anti Linnamäe esmamainimise 500. aastapäeva tähistamiseks korraldatud kontsertite päeval nii Linnamäel kui ka ümbruskonna külades kuus kontserti.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments