0

Värske Eesti meister tõukab Lihulas kuuli

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kristo Galeta võistles Lihulas ka mullu. Foto arhiiv

Laupäeval Lihulas peetavatel 1938. aasta Euroopa kuulitõukemeistri Aleksander Kreegi viiendatel mälestusvõistlustel esineb teiste Eesti tippude kõrval ka värske Eesti meister kuulitõukes Kristo Galeta.

„Galeta osalemine oli viimase hetkeni lahtine, sest ta ootas pääset tuleval nädalal algavatele Euroopa meistrivõistlustele,“ ütles korraldaja Jaanus Getreu. „Kui ta pääset ei saanud, otsustas ta tulla Lihulasse.“ Eesti kergejõustikuliit jättis Galeta koondisest välja, sest mees ei osalenud Balti matšil.

Võistluste peaalal, kell 12.00 algaval meeste kuulitõukevõitlusel heitlevad Eesti parima kuulitõukaja kõrval ka Eesti meistrivõistluste hõbe Jander Heil, neljas mees Fred Vali ja mitmed teised. Eelmisel aastal samal võistlusel võidutsenud Kristo Galeta on terve hooaja olnud lähedal 20 meetri joone alistamisele. Lihulasse tuleb ta hooaja edetabelijuhina, tema parim tulemus on hetkel 19.87.

Getreu loodab, et Eesti kuulitõukerekord on Lihulas ohus. „Budapestis 1979. aastal tõukas Heino Sild 20.53 ja see rekord ootab juba 39 aastat ületamist,“ ütles ta.

Lisaks kuulitõukele on võistlusprogrammis veel kettaheide ja odavise. Võistlused toimuvad kuues erinevas võistlusklassis. Kettaheites pakuvad meestele konkurentsi kaks U20 vanuseklassi Eesti parimat, Kevin Sakson ja Erki Mitman Haapsalu KJK-st.

Naistest on võistlustules mitmed kohalikud kergejõustiklased, aga ka Kertu Lille ja Mariann Smolski.

Meeste odaviskes tulevad kätt proovima nii kohalikud sportlased kui ka Erki Mitman.

Erinevatel noortealadel võistlevad samuti Eesti omaealiste parimad. Noormeestest astuvad areenile näiteks Niidupargi KJK sportlased Steven Sepp ja Rasmus Roosleht, Karl Orgusaar, Kaspar Kõplas. Audentese SK värvides võistleb Jan Jürgen Luzgin.

Neidude kuuli ja kettaheites teevad kaasa sportlased, kes kõik mahuvad oma vanuseklassi edetabeli esikümnesse – Kärt-Trinity Sillaots, Trinity Õismets, Kulla Saatmäe ja Gertu Küttmann.

Tütarlaste U16 vanuseklassis võistleb kuulitõukes ja ketteheites ka selle vanuseklassi valitseja Kelly Heinpõld, kes on tänavu kuulitõukes, kettaheites ja vasaraheites uuendanud Eesti U16 rekordeid.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz