Maaleht: Haapsalu mees läheb oma kätega ehitatud katamaraaniga Vahemerele prügi korjama

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Maaleht, 2. august 2018. Repro: Urmas Lauri

Maaleht, 2. august 2018. Repro: Urmas Lauri
Agur Paesüld kavatseb enda ehitatud katamaraaniga minna Vahemerele plastprügi korjama. Keskkonnakaitsjast purjetaja võtab ette eraldatud Horvaatia rannad, mis on maa poolt raskesti ligipääsetavad, kirjutab Maaleht.

Kuu aega tagasi valmis Agur Paesüllal maailmakuulsa käsitöökatamaraani Tiki 21 koopia. Tiki 21 on briti meresõitja ja katamaraanidisaineri James Wharrami paljude aastate pikkuse kogemuse põhjal projekteeritud purjepaat, mis on maailmas nii hobisõitjate kui ka professionaalide seas hinnatud meresõiduk.

“1. septembril algab Tiki Itatae koolitee – reisime maanteed mööda Haapsalust Baškasse Krki saarel Loode-Horvaatias. Seal maitseb Tiki Itatae esimest korda Aadria ranniku tulisoolast merevett ning võtab kursi mööda Dalmaatsia arhipelaagi kagusse,” rääkis Paesüld plaanidest.

Vahemerel algab töö maailmamere tervise heaks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz