Maaleht: Haapsalu mees läheb oma kätega ehitatud katamaraaniga Vahemerele prügi korjama

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Maaleht, 2. august 2018. Repro: Urmas Lauri

Maaleht, 2. august 2018. Repro: Urmas Lauri
Agur Paesüld kavatseb enda ehitatud katamaraaniga minna Vahemerele plastprügi korjama. Keskkonnakaitsjast purjetaja võtab ette eraldatud Horvaatia rannad, mis on maa poolt raskesti ligipääsetavad, kirjutab Maaleht.

Kuu aega tagasi valmis Agur Paesüllal maailmakuulsa käsitöökatamaraani Tiki 21 koopia. Tiki 21 on briti meresõitja ja katamaraanidisaineri James Wharrami paljude aastate pikkuse kogemuse põhjal projekteeritud purjepaat, mis on maailmas nii hobisõitjate kui ka professionaalide seas hinnatud meresõiduk.

“1. septembril algab Tiki Itatae koolitee – reisime maanteed mööda Haapsalust Baškasse Krki saarel Loode-Horvaatias. Seal maitseb Tiki Itatae esimest korda Aadria ranniku tulisoolast merevett ning võtab kursi mööda Dalmaatsia arhipelaagi kagusse,” rääkis Paesüld plaanidest.

Vahemerel algab töö maailmamere tervise heaks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments