Haapsalu ja Risti päästekomando aitavad Lätis metsatulekahju kustutada

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läti Vabariigi territooriumil asuva sündmuskoha orienteeruv asukoht kaardil.

Läti Vabariigi territooriumil asuva sündmuskoha orienteeruv asukoht kaardil.

Täna õhtul esitas Läti Riiklik Tuletõrje- ja Päästeteenistus abipalve Eesti piiri lähedal Mazsalaca maakonnas 40 hektarilisel alal põleva metsatulekahju kustutamiseks. Eesti Päästeameti otsusel saadeti Lätti päästjad koos tehnikaga Haapsalu, Rapla, Risti ja Kilingi-Nõmme päästekomandodest.

Täna kell 19.54 esitas Läti Riiklik Tuletõrje- ja Päästeteenistus Eestile abipalve Mazsalaca maakonnas Ramata külas umbes 40 hektarilisel alal põleva metsatulekahju kustutamiseks. Tulekahju asus sel ajal Eesti piirist umbes kuue kilomeetri kaugusel ning levis tugeva tuule toel piiri suunas. Tulekahju ähvardab Pärnu maakonnas asuva Sookuninga looduskaitseala piirkonda.

Läti soovis päästetöödele abiks kolme mehitatud ATV-d ja ühte roomiktransportööri. Päästeamet otsustas Lätit soovitud ulatuses päästeressursiga toetada, milleks saadeti Haapsalu päästekomandost teele kustutussüsteemiga roomiktransportöör koos kahe päästjaga, Rapla päästekomandost üks ATV koos kahe päästjaga, Risti päästekomandost üks ATV ning Kilingi-Nõmme päästekomandost üks ATV koos kolme päästjaga. Meeskonna sideohvitseri ülesannete täitmiseks kaasati Pärnumaa operatiivkorrapidaja. Päästeressurss asus teele kell 22.40 ja eeldatavasti jõuab sündmuskohale paari tunni jooksul.

Päästeameti vastutava korrapidaja Janar Kärneri sõnul on naabritele kiire abi osutamine äärmiselt oluline. „ Ühelt poolt tuleb aidata kolleege ning naabreid, aga teisalt on suur oht tulekahju levimiseks Pärnumaa Sookuninga looduskaitsealale ning reageerimine on vajalik võimalike kaitsealale tekkivate kahjude ennetamiseks või minimeerimiseks,“ rõhutas Kärner.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments