Rõude joogivees on liialt fluoriidi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Juunis võetud veeanalüüsid näitavad, et Rõude joogivees on fluoriidi sisaldus lubatust kõrgem, vee kordasaamine nõuab vallalt investeeringuid.

Terviseameti laboris tehtud joogivee keemiline analüüs näitab, et lubatud 1,5 mg/l asemel on Rõude joogivees fluoriidi tase 2,4 mg/l. Pikka aega fluoriidirikast vett tarbides hakkavad avalduma fluoriidi toksilised mõjud, esmalt tekib hambafluoroos.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ammu teada
5 aastat tagasi

kogu läänemaal on põhjavees fluori tase lubatust kõrgem ja vesi ei vasta joogivee standartile ka mitme muu näitaja osas(raud)jne. ja selle mitte nõuetele vastava vee eest ei tohi tasu võtta, ka haapsalu kohta kehtib see, kuid võimurid hiilivad sellest seaduserikkumisest mööda, leides põhjendamatuid põhjusi ebaseaduslike veetariifide kehtestamiseks, tegemata midagi nende probleemide lahendamiseks.

Kàgu
5 aastat tagasi

Kindel on,et paarikùmne aasta pàrast pole magedat vett ùldse. On arutu raiskamine peale igat peldikus kàimist 5 liitrit joogivett torust alla lasta.

töötu
5 aastat tagasi
Reply to  Kàgu

Maailmas on tõesti nii, kuid Eestit see probleem ei vaeva. Pigem vastupidi. Meie maadest 80 % on põllupidamiseks liigniisked. Ka metsad vajavad kuivendamist. Magedat vett kõik jõed-järved-kraavid täis, põhjavesi peale selle. Jätkuks teistelegi.