16

Lahkunud on Rõude külaseltsi hing Ants Maripuu

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Ants Maripuu. Foto: Arvo TarmulaAnts Maripuu. Foto Arvo Tarmula

Eile õhtul lahkus ajast igavikku Rõude külaseltsi eestvedaja, Martna volikogu liige ja kohaliku elu edendaja Ants Maripuu.

Maripuu puhus elu sisse tühjaks jäänud Rõude lasteaed-algkoolile, mis ärkas uuele elule Rõude külamajana, kus saab kangast kududa ja puutööd teha, kus tegutseb muuseum, postkontor, raamatukogu, noortekeskus, saun jm töötoad.

Ants Maripuu eestvedamisel on Rõudes korraldatud palju näitusi ja koolitusi, sh pärandkultuuri ja käsitöö teemadel.  Ta on innukalt kogunud Rõude ja Martna kandi ajalugu ning olnud ka ise usin kõige toimuva jäädvustaja – Ants Maripuud ilma fotoaparaadita ei suutnud keegi ette kujutada. Ta oli ka Haapsalu fotoklubi üks taasasutajaid ja juhatuse liikmeid.

2013. aastal tunustas külaliikumine "Kodukant" Ants Maripuud koos elukaaslase Inda Möldriga "Kogukonna pärli" tiitliga  

2011. aastal esitasid Rõude inimesed Ants Maripuu „Eestimaa uhkuse” tiitlile.  

Maripuu oli ka Martna valla teenetemärgi omanik.

"Teadsime, et ta tervis on halb, aga ta oli juba paranemas," ütles Martna vallavanem Tiiu Aavik ohates. "Ta hakkas võimlema ja oli kõige hullemast üle."

Aaviku sõnul kiitsid arstid Ants Maripuu elutahet. Möödunud neljapäeval helistas ta Aavikule – ta oli saanud intensiivravipalatist välja. "Ütles, et ega muud ei olnudki, tahtsin ainult tervitada," meenutas Aavik..

Maripuu oli volikogu liige, kes viis vallamajast sõnumid külla ja tõi külast sõnumeid vallamajja tagasi. 

Ants Maripuu sündis 14. juunil 1952 Kelu külas Lihula vallas ja suri 11. aprillil 2015.

Ta oli Olustvere haridusega agronooon, aga tal olid lahtised käed ja hea süda, ütles elukaalsane Inda Mölder. Fotograafia oli tema kirg. Külarahvale oli ta lahke ja abivalmis mees. Kui vaja, jättis oma töö pooleli ja läks appi. Ta tundis masinaid ja oskas kõike parandada, meenutas Inda Mölder.

Ants Maripuu saadetakse Kirbla kalmistule laupäeval, 18. aprillil kell 13 Rõude külamajast.

 

Antsu sõber.
Antsu sõber.

Ja veel,Matuse teateid oli kõikjal lehtedes ja internetis,kes tahtis sai lahkunuga hüvasti jätta.Matusel oli väga paäju rahvast ja väga südamlik matus oli,kahju oli kõigil,pisaraid oli palju.

ohoh
ohoh

tänapäeval internet igal pool ja kõik kasutavad. see loll jutt, et nad ei teadnud, nad lihtsalt ei tahtnud tunda. hoidsid eemale, neil õues uhked autod, poole ilma läbi seigelda saavad küll, välismaal käiakse, aga näe, oma isa ära saatma tulla polnud aega! Vähemalt matusekulud tuleks neilt sisse nõuda

naaber
naaber

Niipalju kui ma sellest seebiooperist tean, ei öelnud keegi neile et Ants surnud on. Kuskohast nad oleks siis pidanud teadma ar

eksole
eksole

Lahkunutest räägitakse alati ilusat ükskõik milline inimene tegelikult on. Töökas mees ta ju võis olla, aga oma lastest ta ei hoolinud. Miks peaksid siis nemad temast hoolima.

sugulane
sugulane
Ants oli tubli mees,müts maha ta ees ja sügav kummardus! Kahjuks jah headel meestel ei vea sageli naistega. Antsu esimene elukaaslane kahjuks jah ei osanud hinnata inimest, kuid hindas rohkem maist vara ja raha ja pidutses meestega. Võttis oma 5 last ja tegi maja tühjaks mööblist, protsessis elatisega ja tahtis viimase, külapealt korjatud lapse ka Antsu nimele sokutada. Ei käinud need lapsed Antsu kordagi vaatamas ja ei teagi mis neist saanud, Ainult üks raha kisa oli pidevalt. ja Ants müüs kõik oma vara, et nõudmisi täita. lapsi ta ei näinud. Margo ja Marise ema seevastu oli tubli naine ja kasvasid… Loe rohkem »
Lii
Lii
Sain Antsu teadma-tundma kultuuritamise ajal. Martnas polnud suureks paisunud üritustele enam ruumi, Rõude-rahvas käis alati bussiga Martnas pidudel, nii pöörasin pilgu Rõude poole, kus leidsin väga rõõmsa, sõbraliku ja heatahtliku ning abivalmi seltskonna. Meenub, kui tühjana seisma jäänud saalis olid radikad külmaga lõhki läinud ja vaja oli suurt pidu teha. Uskumatu, kuidas need mehed Antsu eestvedamisel ja sügavas üksmeeles remonti tegid!Vanad radikad maha, raha ju oli ka vähe, vanarauda, saime uued, kähku üles ja peopäevaks oli saal soe ning lauad sees. Ants ütles aga-ära sina muretse, kui me oleme lubanud, saab tehtud. See, kuidas ta haaras ideest see tühjaksjäänud maja… Loe rohkem »
valla+rahvas
valla+rahvas

see ei räägi,kes midagi ei tea.mis elatis ja maksmatta.tal lapsed ju suured,Maris ja Margo on tublid inimesed,Olid vist jah veel mingisugused kuskil,kes isast ei hoolinud olen kuulmud,Ants oli tubli mees,seda teavad kõik.

nojh
nojh

Head naised jàetakse ikka maha, abi kasi antakse toetust vajale

monksel
monksel

olid muhe mees,alati naeratus näol ja kaamera kaelas

Andrus
Andrus

Sügav kummardus ja kaastunne

wpDiscuz