0

Lihulasse kerkivad erivajadustega inimeste moodsad majad

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

BNS

Lihula peremajade ehitus juba käib. Repro: Pärnu Postimees, 11. juuli 2018
Lihula peremajade ehitus juba käib. Repro: Pärnu Postimees, 11. juuli 2018

Erivajadustega inimestele ehitatakse Lihulasse kolm väiksemat peremaja, kuhu esimesed kliendid kolivad juba sel aastal, kirjutab Pärnu Postimees.

Kuna Koluvere hooldekodu suletakse, paigutatakse 30 sealset elanikku valmivasse üksusesse. “Esimesed kliendid Koluverest peaksid Lihulasse kolima detsembris,” avaldas AS Hoolekandeteenuste juhatuse esimees Maarjo Mändmaa. “Enamik Koluvere kodu kliente on eakad, keskmine vanus Lihulasse elama asujatel on 68,7 aastat ja esmapilgul ei erine nad meie asutuse praegustest üldhoolekande klientidest,” selgitas SA Lõuna-Läänemaa Tervishoiu ja Sotsiaalhoolekande Keskuse juhataja Vanda Birnbaum.

Mändmaa sõnutsi rajatakse peremajad koostöös omavalitsusega. Kerkib kolm hoonet ja igaühes neist on kümme teenusekohta. Lääneranna valla pressziesindaja Kristina Kuke teadmist mööda saab peremajades tööd kuni 14 uut tegevusjuhendajat.

Projekti eelarve on ligemale miljon eurot. Sellest 85 protsenti tuleb Euroopa regionaalarengu fondist, ülejäänud summa ehk umbes 160 000 eurot peab vald välja käima.


Vt ka: “Rosimannuse osalusega firma ostab Lihula hooldekodu

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz