Haapsalu veebilehel on kaugliinibusside kohta valeinfo

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Väike roheline buss. Foto: Arvo Tarmula
Tallinnasse, Tartusse, Pärnusse ja Märjamaale tasuta sõita ei saa. Arvo Tarmula foto

Haapsalu linna kodulehel on kirjas, et Haapsalu-Tartu, Haapsalu-Märjamaa ja Haapsalu-Pärnu liinidel on sõit Läänemaa piires tasuta. Sama info on veebilehel Haapsalu-Keila ja Haapsalu-Tallinna liinide kohta. See info ei vasta tõele.

Kaugliinidel, ka riigi doteeritud kaugliinidel tasuta sõita ei saa, ka Läänemaa piires mitte, ja nende busside piletihind ei ole muutunud.

Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse juhataja Vello Jõgisoo ütles Lääne Elule, et ühistranspordikeskus küll tahtis, et need bussid oleksid Läänemaa piires tasuta, Harju- ja Raplamaal aga tasulised, kuid maanteeamet ei olnud sellega nõus.

„Antud kaugliinid ei ole tasuta, et kommertsalustel kaugliinid alles jääks. Kui mõni kommertsalustel kaugliin lõpetaks sellepärast sõitmise, väheneksid märgatavalt antud piirkonna inimeste võimalused liikumiseks,” ütles Lääne Elule maanteeameti ühistranspordi osakonna juhtivekspert Aini Proos.

Haapsalu veebilehel aga on jätkuvalt nende busside järel selgitus: „Tasuta sõiduõigus ainult Läänemaa territooriumil ja sõidu registreerimisel.”

„Osa infot veebilehel ei vasta jah tõele, aga suurem osa on õige,” ütles Haapsalu linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Just siia kolinud
5 aastat tagasi

See on ikka puhas kuld praegu – sa oled avalike suhete juht ja sa ütled maakonnalehele, et nojah, osa infost on vale , aga suurem osa tõene. Ja teema on niivõrd tundlik ja mis põhiline – prognoositav, et läheb inimestele korda ja et tekib küsimusi. Linnavalitsus peaks praegu olema kui avatud raamat; võiks olla infotelefon ühistransporditeemadel, linnajuhid peaks olema pildis; tõestama- selgitama, mis alusel on muudetud näiteks linnaliini busside graafikuid. Jube mage ja piinlik on see, mis praegu toimub.

Juhhaidii
5 aastat tagasi

Kui volikogu arutas bussiliikluse küsimust, siis Sukles ja Karilaid võtsid vastutuse, et anname kogu juhtimise harjukate kätte. Nüüd siis helbime esimest suppi. Arvata võib, et selline supp ei jää viimaseks. Karilaid ja Sukles, kutsuge kokku kõnekoosolek ja andke seal teada, mida te sellest jamast arvate? Haapsalus toimib tegus noortevolikogu, ehk võtaksid nemad üles selle kõnekoosoleku korraldamise idee ja haagiks päevakorda veel linna-maa päevakajalisi küsimusi. Kaua võib?

suured
5 aastat tagasi

spetsialistid, nõunikud, mitu aselinnapead- ja selline korralagedus.Kuidas saab availke suhete spetsialist rääkida,et osa infost,mis peab inimesteni jõudma on tehgelikult vale ????

Piret
5 aastat tagasi

Nii ülbelt annab ikka reageerida! Ja see ongi meie linnavalitsuse meelest täiesti ok; ülbitseme, naerame linnakodanikele näkku, ei anna vastuseid, MIKS ja milliste analüüside põhjal on oluliselt linnaliini busside graafikut nülitud…. Häbi peaks olema linnavalitsejatel!

linnaelanik
5 aastat tagasi

Häbi,kuidas saavad linnavalitsuse töötajad niimoodi tööd teha,panevad veebilehele valed andmed,lugesin ka seda ,kas keegi ka vastutab,või sellest piisab,kui suurem osa on õige,nagu ütleb Tõnu Parbus.

bussikasutaja
5 aastat tagasi
Reply to  linnaelanik

No johhaidii. Nagu olekski normaalne, et linnavalitsuse koduleht sisaldab valeinfot. Nii jaburat juttu ühe ametniku suust on piinlik kuulda.

urmas
5 aastat tagasi

„Osa infot veebilehel ei vasta jah tõele, aga suurem osa on õige,” ütles Haapsalu linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus.
Kui suurem osa on õige, siis on ju väga hästi!