Tim Kliphuisi trio lõpetas Tšaikovski festivali

Tim Kliphuis, Nigel Clark, Roy Percy ja Tallinna muusikakeskkooli keelpilliorkester. Malle-Liisa Raigla

Tšaikovski festivali lõpetas eile Tim Kliphuisi trio (Holland) ja Tallinna muusikakeskkooli orkestri kontsert Jazzkovsky.

Kliphuis sai muusikakeskkooli keelpillimängijatega tuttavaks möödunud aastal suvekursustel ning oli vaimustuses noorte tasemest ja valmidusest eksperimenteerida. Nii esitasidki nad üheskoos valsi Tšaikovski kuulsast keelpilliserenaadist ning edasi töötluseid, näiteks tuli esitusele „Suhkruploomihaldja tants“ bluusivõtmes ning Romeo ja Julia teema samanimelisest balletist.

Trios mängib Kliphuis viiulit, Nigel Clark kitarri ja Roy Percy kontrabassi. Kliphuis liikus laval kordamööda trios ning käis noori muusikuid dirigeerimas või nendega koos mängimas. Ei Kliphuis ega Percy ei pidanud paljuks oma pilli mängida nii poognaga kui ka sõrmitsedes. Niiviisi improviseerides avas Kliphuis Tšaikovski muusika täiesti uue nurga alt.

Kuna Kliphuisi kontserdiga lõppes tänavune Tšaikovski festival, peeti lõpus ka lõpusõnad ning tänati toetajaid. Eesti Kontserdi juht Jüri Leiten lubas, et aasta pärast tuleb ka kolmas Tšaikovski festival.

Aplaus Kliphuisele ei tahtnud ega tahtnud vaibuda ning teda kutsuti mitu korda tagasi lavale.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments