Saage tuttavaks – Kuijõe küla

Kuijõe ohvriallikas, kuhu andide viskamine pidi õnne tooma. Kuijõel leidub ka rahaauk, kust võib varanduse leida. Erakogu

Kuijõe ohvriallikas, kuhu andide viskamine pidi õnne tooma. Kuijõel leidub ka rahaauk, kust võib varanduse leida. Erakogu

Kui olin laps, kuulsin, et naabri Nora on sündinud Brasiilias. See tundus olevat ilmvõimatu. Nõukogude Eesti inimesed ei sünni sellistes kohtades! Lüües lahti vastse raamatu „Kuijõe küla enne ja nüüd” teise osa, sai toonane jutt kinnitust ja taustaselgitust.

Tükike Läänemaa minevikust on jälle kaante vahele saanud ja tulevastele põlvedele jäädvustatud. Kuijõe külaselts pühendas teose Eesti vabariigi 100. sünnipäevale. Raamatu ülesehitus lähtub taludest. Sisu avab perekonnalugusid, saatusi läbi ajaloo. Inimesekeskset lähenemist ilmestavad mälestused, pärimusjutud. Pulma-, pere- ja matusepilte on siin kolmest sajandist.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments