Hirmutavate fotodega promotavad puugitõrjevõrud ei pruugi olla seaduslikud

Lääne Elu

info@le.ee

Pilt käevõrumüüja sotsiaalmeedia lehelt.
Pilt käevõrumüüja sotsiaalmeedia lehelt.

Sotsiaalmeedias levib puugivastaste käevõrude reklaam, kus hirmutavate fotodega tutvustatakse puukide levitatavaid haigusi ning pakutakse lahenduseks käevõru, mis kaitsevat nii puukide kui sääskede eest. Terviseameti hinnangul võib tegu olla ebaseadusliku tootega, kirjutab ERR.

Puugivastaste käevõrude sotsiaalmeedialehel on fotod puugihammustusest, tursunud kehaosadest ja põletikulisest ajust. Käevõru väidetakse tõrjuvat kuni 96 protsenti puukidest ning lisaks peletavat see ka sääski.

Efektiivseimaks puugitõrjevahendiks nimetab reklaam vaktsineerimise kõrval puugivastast käevõru. Selle tööpõhimõttena kirjeldab müüja, et verd imetavad putukad leiavad ohvrid imetajate eritatava süsihappegaasi lõhna järgi, kuid käevõru eritab eeterlikke õlisid, mis neutraliseerivad selle ja peletavad puugid eemale. Toote põhikomponentide seas on näiteks roosa pelargoon, salvei, peiulill, puju ja küüslauk.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
5 aastat tagasi

Hiina rämpsu vahendajad teevad kõik, et igast paska inimestele pähe määrida.
Näide ühest fb grupist. Müüdi mingit aparaati, mis komedoone välja imeb. Reklaam video oli hoopis mingist hirmkallist salongi tootest. Siis kui julgesin kirjutada, et see hiinakas ei toimi, kustutati kommentaar ära.
Kloori usulised soovitavavad B vitamiini süüa, siis puuk ei tule ligi ja sääsed ka.

juss
5 aastat tagasi

lollidelt tulebki raha ära võtta!