Haapsalus lennutati punaseid rakette

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15

Kui üldjuhul võib punast raketti taevasse lasta ainult hädaolukorra puhul, siis täna oli erand – Haapsalu kordoni juures peeti punase raketi päeva.

Traditsiooniliselt korraldab politsei- ja piirivalveamet punase raketi päeva kord aastas kevadeti. See on võimalus meresõitjatele ja ka muidu huvilistel meelde tuletada, kuidas merele hädaolukorda sattudes endast märku anda ja pürotehnikaga ümber käia.

Vallo Vilta ja Janno Aser Lääne-Eesti vabatahtlikust reservpäästrühmast tutvustasid kuidas kasutada märgusuitsu, säratulesid ja punast raketti. Pärast tutvustust sai kõik näha kuidas hädaabisignaalid merelt paistavad ning ka ise nende kasutamist harjutada.

Pürotehnika kasutamise kõrval tutvustasid tänavusel punase raketi päeval veeohutust politseinikud, päästjad ja vabatahtlikud merepäästjad.

Fotod Kati Teesaar ja Anneli Katkosilt.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments