Täna avatakse näitus Eestist läbi 100 silmapaari

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Näituse pildid on valmis seintele riputamiseks. Foto Arvo Tarmula

Täna kl 17 avatakse Haapsalu kultuurikeskuses näitus “Eesti läbi100 silmapaari”, mis Toomas Volkmanni, Tõnu Tunneli ja Tõnu Runneli portree- ning meeleolufotode kaudu jutustab pildikeeles Eesti sajandi lugu.

„Fotodele on jäädvustatud kõik eesti kultuuri pühendunud kandjad. On nii tuntud eestlasi kui ka hulganisti neid, kellega kohtute esimest korda. Kõige vanem neist on sündinud 1918. ja kõige noorem 2017. aastal ehk iga Eesti Vabariigi aasta kohta üks portree,“ kirjeldas rändnäituse üks korraldajatest, Kaire van der Toorn-Guthan.

Portreteeritute hulgas näiteks Haapsaluga sotud inimestest kultuuritegelane Anneli Aken, lasteraamatute illustraator Ilon Wikland, kirjanik ja lavastaja Jim Ashilevi, samuti on pildile püütud helilooja Arvo Pärt, moekunstnik Aldo Järvsoo, kirjanik Hando Runnel, laulja Tommy Cash, pesudisainer Kriss Soonik-Käärmann, Teeme Ära juht Eva Truuverk, ERRi korrespondent Moskvas Anton Aleksejev, Eesti vanim šokolaadimeister Otto Kubo jpt.

Näitusel esitletakse ka 100 vaadet tuntuimatest Eesti paikadest, ehitistest, emotsioonidest, saavutustest ja fenomenidest, mis annavad ka Eestit mitte tundvale inimesele aimu meie kultuurist, loodusest, tehnikasaavutustest, köögist, kommetest. Visuaalid seovad ühtseks tervikuks lühikesed tekstid eesti ja inglise keeles.

Portreefotode autor on näituse idee kaasautor Toomas Volkmann ning meeleolufotode autorid Tõnu Tunnel ja Tõnu Runnel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments