Oru kooli lapsed käisid Islandil õppereisil

Lääne Elu

info@le.ee

Oru kooli õpilased Godafossi kose juures. Foto erakogu

Kuus Oru kooli õpilast koos kahe õpetajaga käisid aprillis õppereisil Islandil, kus nad külastasid Neskaupstaduri linna ja kohalikku kooli nimega Nesskoli.

16.-20. aprillini kestnud reis andis osalevatele noortele hea võimaluse saada lisateadmisi tehnikast ning katsetada uusi ja innovaatilisi töövahendeid. Nädala jooksul katsetati 3D printimist, Sphero roboteid, Micro:bitiga programmeerimist, videote tegemist rohelist ekraani kasutades ning paljut muud.

Lisaks sellele said noored tuttavaks teistest riikidest pärit noortega ning aega jäi ka imelise Islandi loodusega ja kohalike vaatamisväärsustega tutvuda.

Lisaväärtuse andis reisile see, et õpilased ööbisid nädal aega kohalikes peredes ja said nii hea ülevaate sealsest kultuurist, tavadest ning igapäevaelust. Nädala jooksul tekkisid noorte vahel head sõbrasuhted ja kõige keerulisem osa kohtumisest oligi hüvastijätt.

Noortel tuli kokku puutuda ka lennuliikluse pahupoolega – mõlemal suunal hilinesid jätkulennud seitse tundi, nii sai samm-sammult selgeks, kuidas sellises olukorras käituda ja millised on reisija õigused.

Võib öelda, et Islandi õppereis oli noortele kogemus kogu eluks – õpetades toimetulekut ootamatutes situatsioonides ja kohanemist uutes olukordades ning andes intensiivset võõrkeeleõpet, tehnoloogialaseid teadmisi ja palju uusi sõpru.

Islandi reis sai teoks Erasmus+ projekti „STEM through 21st Century Skills“ raames. Lisaks Oru koolile Eestist löövad projektis kaasa veel Islandi, Taani ja Läti koolid. Projekti eesmärk on tekitada ja toetada noorte huvi reaalainete ja tehnika vastu.

Projekti jooksul on neli õppekohtumist – iga kohtumine toimub eri riigis. Detsembris võõrustas projektipartnereid Oru kool ja siis oli teemaks loodusharidus. Islandi õppereisil oli teemaks tehnika, järgmisena külastatakse Lätit, räägitakse inseneriharidusest ja seejärel Taanis matemaatikast.

Liisa Pett
Oru Kooli huvijuht

Fotod erakogu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sass1.
5 aastat tagasi

miks õppereis? vist ikka turismireis!

andrus494
5 aastat tagasi

Nõuanne. Soovitan hilinenud jätkulennu kompenseerimiseks pöörduda SKYCOP’i poole. Isiklik kogemus igati positiivne- transatlandi lennu hilinemine 12 tundi, 6 nädalat nendepoolset tööd ja 450 euri maksti tagasi.