Karilaid: Läänemaale tuleb tasuta ühistransport

Lääne Elu

info@le.ee

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula
Jaanus Karilaid. Foto arhiiv

Riigikogu liige ja Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid ütles, et Läänemaa on tasuta maakondlikuks ühistranspordiks valmis.

Karilaidi sõnul tunnustab ta majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni määrust, mis võimaldab tasuta ühistransporti ja soodustab inimeste liikumist. „See on läänlastele suur võit,“ ütles Karilaid. „Maapiirkondades on paljudel inimestel madal sissetulek ning tuntav osa teenistusest kulub tööle sõitmiseks.“

Karilaid pidas oluliseks, et lisaks tasuta sõidu rakendamiseks mõeldud vahenditele eraldab riik kohalikele keskustele raha ka liinide tihendamiseks ja see raha on ette nähtud kõigile, sõltumata sellest, kas piirkond rakendab tasuta sõitu või mitte.

Karilaidi sõnul on Haapsalu linnavõim oma ettepanekud Põhja-Eesti ühistranspordikeskusele juba esitanud ning loodetavasti kõik sujub.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson allkirjastas täna piletihinnamääruse, mis asendab seniseid maavanemate korraldusi, millega sätestati maakondliku bussitranspordi piletihinnad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
25 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
millised liinid?
5 aastat tagasi

Huvitav, millised ettepanekud Haapsalu on liinide tihendmiseks esitanud? Loodetavasti ikka küsiti inimeste käest, millised liine oleks kõige rohkem vaja. Praegu on mitmes kohas olukord, kus bussiga linna saad aga tagasi mitte. Või vastupidi.

Valge Daam
5 aastat tagasi

Kõigil pole autot ega võimalust autot juhtida (tervislikel põhjustel!)
Kel on, sõitke aga edasi, keegi ei keela! Miks Te bussiteenuseid arvustate?

et nii on
5 aastat tagasi
Reply to  Valge Daam

Pole keelatud arvustada mitte kellelgi. Sellepärast arvustangi, et maal POLE VÕIMALIK BUSSIGA TIHTILUGU SÕITA. Peatused kaugel, liinid hõredad.

barcelona
5 aastat tagasi

Maainimene kasutab ikka autot. Ei kõmbi ta kilomeetreid toidukotiga ega igapäevaselt tööle-koju. Nõndanimetatud tasuta ühistransport tuleb neisse paigusse, kus võim kesikute käes. Saavad kisada – TEHTUD! ja nii soovitakse-surutakse vähe hiljem seda peale ka mujal. Valimispromo missugune! ja ka selle promo maksame kinni kõik meie ise. TASUTA ASJU POLE.

Taas
5 aastat tagasi

Tasuta liinid ja muu lubatu vajab raha, mida saab makse, tariife, aktsiise jmt tõstes. Ja juba alustati elektrihinnatõusust rääkima. Suurtarbijatele lubati soodsamaid tariife. Aga elanikud, sm Karilaid?

Linnakodakondlane
5 aastat tagasi

“Rasvase” riigipiruka juurde viivad ikka pealinna elanike hääled, see kolkalinna pirina elab üle ja pealegi “külvivolinik” kohapeal olemas, kes probleemid sirgeks ajab ning musta valgeks räägib.

linnlane
5 aastat tagasi

Loe ja imesta seda Karilaidu. Jääb mulje, et see mees on justkui teiselt planeedilt. Ütleb, et Läänemaale tuleb ühistransport. Unistada ju võib, kui ministril endal ei ole veel täit selgust. Arusaamatu, kuidas Haapsalu linnavalitsus andis ühistranspordi toimimise otsustamise Tallinna meestele, nüüd siis näeme-kuuleme, kui palju nad meid siis arvestavad?

Kodanik
5 aastat tagasi

Ka tasuta lastaiatoit pidid Haapsalu tulema, kus see on?

No
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

On ikka tasuta, kuulda on et selle jaoks peab keegi su pereliikmetest linnavalitsuses töötama.

juss
5 aastat tagasi

TASUTA asju POLE OLEMAS! Kui keeruline on sellest aru sada?????!!!!!!

töötu
5 aastat tagasi
Reply to  juss

Täpsustagem siis – kasutajale tasuta.

juss
5 aastat tagasi
Reply to  töötu

Looda sa! Lihtsalt töötu abiraha ei tõsteta nii palju, kui vaja oleks!

Aivar Liivilt
5 aastat tagasi

Nüüd on nii, et proua Kadri Simson ei saa ise ka aru, mis toimuma hakkab kuna kehtestatud määruse alusel linna ühistranspordi eest maksab Haapsalu Linnavalitsus. Siit küsimus kui 01.07.2017 kehtima hakkava määruse järgi on endises Ridala valla maakondlik ühistransport tasuta, mille eest maksab riik. Kuid uus ühinenud Haapsalu linna haldusesse kuulub ka endise Ridala valla piirkond, kus peaks olema bussiliiklus tasuta ja endise Haapsalu linnaliinide eest maksab Haapsalu linn. Põhja-Eesti ÜTK-l puuduvad finantsvahendid oma hallatava piirkonna tasuta bussiliikluse korraldamiseks. Olukord on lootusetult sassi läinud. Proua Kadri Simsoni kehtestatud määrus ühistranspordi korraldamiseks ajab kommertsliine pidavad ettevõtjad liinilube tühistama ja samal ajal… Loe rohkem »

mina
5 aastat tagasi

kasutan palju ühistransportit.Hea,mugav,turvaline.Ei pea ise muretsema.Päris head on ka ühendused Tallinnaga.Nii et kindlasti tasub seda arendada ja miks mitte ka ettepanekuid teha bussisõitude kohta.Lihtsalt eitamine ja vingumine ei vii ju kuhugi.

Aivar Liivilt
5 aastat tagasi
Reply to  mina

Haapsalu- Tallinna liini teenindavad kommertsliinid ja maakondlikud kaugliinid. Proua Kadri Simsoni määruse alusel peaksid maakondlikud kaugliinid teenindama reisijaid tasuta. Kas kommenteerija “mina” kujutab ette, mis hakkab toimuma kommertsliinidel, kes võtavad tasu pileti eest ja tasuta maakondlikel kaugliinidel?

vallavaene
5 aastat tagasi
Reply to  Aivar Liivilt

keda kotib