Tasuta sõit maakonnaliinidel küsimärgi all

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Maaliini buss. Foto: Arvo Tarmula

Tasuta bussisõit peaks rakenduma 1. juulist. Arvo Tarmula foto

Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse hinnangul ei ole riigi antava raha eest võimalik Lääne maakonnaliinidel tasuta ühistransporti korraldada.

Majandusminister Kadri Simson allkirjastab tõenäoliselt veel sel kuul määruse, mida ühistranspordikeskused on kuid oodanud. „Sisuliselt on tegemist määrusega, millega pannakse paika maakondlike bussiliinide piletihind. Täpsematest tingimustest saab rääkida pärast määruse allkirjastamist,” ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Kadri Tonka eile Lääne Elule.

Eestis 2018. aastal tasuta sõidu piletite kompenseerimiseks on ette nähtud ligi kuus miljonit eurot, Läänemaal 0,21 miljonit eurot. Ühistranspordikeskused peavad hiljemalt mai keskpaigaks teada andma, kui palju ja milleks nad raha vajavad, et tihendada liinivõrku, pakkuda tasuta või soodushinnaga sõitu. „Kui soovitakse tasuta sõidu asemel näiteks soodushinnaga sõitu, siis vastavalt sellele nad ka dotatsiooni saavad. Ministeerium midagi peale ei sunni,” ütles Tonka.

Pärnumaa ühistranspordikeskus leiab, et tasuta ühistransport ei olegi üldse mõistlik, ja saatis eile ministeeriumile ettepaneku korraldada oma maakonnas soodushinnaga sõit.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
No
5 aastat tagasi

Nii nende valimislubadustega on, tõsiselt ei saa midagi võtta.
Lapsed pidid lasteaias tasuta toidu ka saama, nüüd pole sellest kuuldagi midagi.

lol
5 aastat tagasi

mida tee blubate kui ei tee seda mida vaja on kuradima kari seal riigikogus 😀

tasuta käib kellegi arvelt
5 aastat tagasi
Reply to  lol

Riigikogu ei ole seda saanudki arutada. See on Kadri soolo. Pisut muidugi kogu valitsuse, aga suures plaanis ikka Kadri valimistrikk.

huvitav
5 aastat tagasi

riigikogu arvelt või, see pole mingi kadri soolo vaid rahva SOOV