Koluvere mõis sai restaureerimisteo auhinna

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Koluvere loss. Foto Urmas Lauri

Eesti mõisate ühendus kuulutas täna välja Eesti parimad mõisad, tunnustatute hulka kuulub ka Koluvere mõis.

Eesti Mõisate Ühendus kuulutas täna Teaduste Akadeemia saalis toimunud pidulikul tunnustusüritusel välja Eesti parimad mõisad viies kategoorias: parim kultuurimõis, parim mõisatoitlustus, parim mõisamajanduse edendaja, parim mõisa restaureerimistegu ja parim mõisamajutus. Samuti sai eriauhinna parim mõisakultuuri arendaja.

Koluvere mõis sai parima mõisa restaureerimisteo auhinna.

2005. aastal ostsid 40 aastat hooldekoduna kasutatud Koluvere lossi Aivar Reivik ja Arvo Oorn koos abikaasadega ning alates sellest ajast on kompleksi renoveeritud. Praegu on Liivi jõe saarekesel asuvas unikaalne kastell-linnuses ajaloolise interjööriga hotell ja restoran, samuti uhked ruumid vastuvõttude ja pulmade korraldamiseks.

Teised tunnustatud mõisas on:

Parim kultuurimõis 2018 – Kernu mõis
Parim mõisatoitlustus 2018 – Palmse mõis
Parim mõisamajanduse edendaja 2018 – Mooste mõis
Parim mõisamajutus 2018 – Vihula mõis

2018. aasta mõisakultuuri arendajana tunnustas Eesti mõisate ühendus arhitektuuriajaloolast Ants Heina.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments