Suur-Nõmmküla võib saada päikeseelektrijaama

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

14.06.2012, Nordhackstedt, Schleswig-Holstein, Germany - Der Solarpark in Nordhackstedt besteht aus Nachfuehranlagen. Eine Nachfuehranlage, ein sogenannter Solartracker folgt dem Sonnenstand. Anlagen werden im verschattungsfreien Abstand zueinander aufgestellt. 0HX120614D109CAROE.JPG GT [MODEL RELEASE: NOT APPLICABLE, PROPERTY RELEASE: NO (c) caro photo agency / Robert Seeberg, http://www.caro-images.com, info@carofoto.pl - In case of using the picture for non-journalistic purposes, please contact the agency - the picture is subject to royalty!]

Kui Noarootsi kerkib päikeseelektrijaam või ka seal tulevikus sarnast pilti näha. Foto Robert Seeberg, Scanpix

Aulepa Päikesepark OÜ tahab teha Noarootsi päikeseelektrijaama, kuid selleks on vaja muuta Lääne-Nigula valla üldplaneeringut.

„Dialoog vallavalitsusega praegu veel käib, selles mõttes on veel vara rääkida,” ütles Aulepa Päikesepark OÜ juhatuse liige Roman Varsanovitš.

Varsanovitši sõnul on ettevõttel Eestis suured plaanid ning Noarootsi pole sugugi ainuke, kus päikeseelektrijaam püsti tahetakse panna – ettevalmistused on käimas veel kahe elektrijaama rajamiseks. Ka nendest ei soovinud ta veel rääkida. „Mulle ei meeldi jagada laskmata karu nahka,” selgitas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments