Video: Rannalõõtsa festivali ühismängimine 2018

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Hans Kaschan
Foto: Arvo Tarmula

Laupäeval, 31. märtsil 2018 kõlas Haapsalus rahvamuusika, sest kultuurikeskuses said teisel Rannalõõtsa võistumängimisel kokku lõõtsa- ja karmoškamängijad.

Lavale tuli kokku 26 pillimeest ja -naist. Erinevalt eelmisest aastast võistlesid tänavu lõõtsa- ja karmoškamängijad eraldi arvestuses – karmoškamängijaid oli võistlemas 14 ja lõõtsamängijaid 12. Kui karmoškamängijate hulgas näitas oma pillimänguoskusi ka mitmed läänlased, siis lõõtsamängijate seas andsid tooni lõunaeestlased.

Sel ajal kui žürii, kuhu kuulusid Anti Nöör, Heino Tartes ja Margus Põldsepp, otsust tegi, kogunesid pillimehed ühismängimiseks lavale. Ühismängimisest võisid võistlejate kõrval osa võtta ka need pillimehed, kes võistlusel tänavu üles ei astunud. Ühismängimist juhatas Haapsalu muusikakooli lõõtsaõpetaja Enrik Visla.

Video: Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments