Riik hakkab Rukki kanalit süvendama iga kahe aasta tagant

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rukkirahu kanali süvendamine 14. oktoobril 2014. Foto: Urmas Lauri

Riik plaanib hakata tegema probleemses Rukki kanalis süvendustöid iga kahe aasta tagant, et vältida häireid laevaliikluses mandri ja Hiiumaa vahel, vahendas ERRi uudispeportaal.

Veeteede ameti laevateede osakonna juhataja Kaidi Katus rääkis Vikerraadio saates “Uudis+”, et kohe kui jää ära läheb, saab alustada uuringuid, mis peaksid näitama, mis on täpne kanali sügavus ja milliseid töid on vaja teha.

“Kui me eelmisel navigatsiooni perioodil igal nädalal mõõtsime, siis oli sügavus pidevas muutuses – üks nädal 20 sentimeetrit rohkem ja teisel vähem. Uue mõõtmisega saame konkreetse pildi, aga seda saab teha siis kui jää on läinud.”

Jää on ka põhjus, miks praegu ei saa teha kanali põhja traalimist. Kui traalimisega saaks kiiremini alustada kui süvendamisega, ei pruugi see ka suurt aidata.

“Ja isegi kui me nii süvendame 5,8 meetri peale, siis me ei tea, kui kaua see püsib. Seega on riik otsustanud, et kuluefektiivsuse seisukohalt on otstarbekam teha süvendustöid väiksemas mahus ja iga kahe aasta tagant,” ütles Katus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments