0

Kaja Kallas on jätkuvalt soovituim peaministrikandidaat

Avatar

BNS

Reformierakonna esimees Kaja Kallas. Foto: Arvo Tarmula

Kaja Kallas. Foto: Arvo Tarmula
Eesti Päevalehe tellitud ja Turuuuringute AS-i märtsis tehtud küsitlusest selgub, et Kaja Kallast sobivaimaks peaministriks pidavate inimeste hulk on kasvanud 25%-lt 28%-le, samas kui praeguse peaministri Jüri Ratase sama näitaja on jäänud eelmise kuu 21 protsenti peale.

EKRE liidrit Mart Helmet soovib peaministriks üheksa protsenti vastanutest, samas kui veebruaris oli see näitaja 10 protsenti. Vabaerakonna juhi Artur Talviku toetusprotsent on veebruari kuuelt protsendilt kukkunud märtsis kolmele, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liidril Jevgeni Ossinovskil tõusnud aga kolmelt protsendilt neljale. Isamaa ja Res Publica Liidu juhis Helir-Valdor Seederis näeb valitsusjuhi ainest kolm protsenti vastanutest, nagu ka veeruaris, kirjutab Eesti Päevaleht.

Turu-uuringute AS-i uuringujuhi Juhan Kivirähki sõnul võib mõne nädala pärast ametlikult Reformierakonna juhiks saava Kallase positsiooni paranemise põhjus olla selles, et erakond oli küsitluse ajal pidevalt meedia tähelepanu all. „Küsitluse esimestel päevadel vabastati ametist senine erakonna peasekretär Tõnis Kõiv, mõne päeva pärast tutvustas Kaja Kallas oma soosikut peasekretäri kohale – Kert Valdaru,” sõnas Kivirähk. „Küsitluse viimastel päevadel käis Reformierakonnas võitlus riigikogu juhatuse aseesimehe koha pärast, mille käigus pidi praegu veel erakonna esimehe ametis olev Hanno Pevkur oma positsiooni Kalle Laanetile loovutama.”

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz