Vikman: põhikooli ehitusluba tuleb välja anda veel sel aastal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni arhitektuurikonkursi võidutööga - selline saab olema Haapsalu uus põhikooli hoone. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni arhitektuurikonkursi võidutööga. Foto: Urmas Lauri

Ehitusluba Haapsallu uue põhikooli ehitamiseks tuleb kindlasti välja anda veel sel aastal, sest tulevast aastast muutuvad uute hoonete energiatõhususe normid karmimaks, mis omakorda muudaks ka koolihoone ehitamise tunduvalt kallimaks.

Haapsallu uue põhikooli ehitamise tõttu lammutatakse praegune Nikolai kooli hoone ning ehitatakse ümber ka Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži ruume.

„Lammutatakse üks kolmandik sellest hoonest, kus praegu Nikolai kool ja kolledž oma tööd ühiselt teevad,“ selgitas Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman volikogu viimasel istungil. Projekteerimisleping kolledži ruumide ümberehituseks kirjutatakse Vikmani sõnul alla 27. märtsil.

Põhikooli hoone projekteerimisega ollakse Vikmani sõnul sealmaal, et märtsi lõpuks saab lepingu arhitektuurikonkursi võitnud bürooga „3+1 arhitektid” alla kirjutada.

„Loodetavasti saame seitsme ja poole kuuga selle projekti kätte,“ ütles Vikman. Aselinnapea lisas, et ehitusloa tahab linnavalitsus kindlasti veel sel aastal välja anda. „Sest meie energiatõhususe määrused ja direktiivid Euroopast ütlevad, et sellel aastal väljaantud hoone saab olla veel [energiatõhususe] A või isegi B klassist, järgmisel aastal oleks see keerulisem.“

Haapsalu saab põhikooli ehituseks riigilt 5 miljonit eurot. Poolteist miljonit tuleb linnal endal juurde panna. Haapsalu uus põhikool peaks tööle hakkama 2020. aasta sügisest.

Riigilt sai raha ka Lääne-Nigula vald, et ehitada Taeblasse uus põhikool, mis läheb maksma üle kahe miljoni euro. Riigilt sai Lääne-Nigula veidi üle 1,7 miljoni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments