Riigihalduse minister kehtestas Lääne maakonnaplaneeringu, mis kehtib ka osal Pärnu maakonnast

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Neeme Suur. Foto: Urmas Lauri
Riigihalduse minister Jaak Aab kehtestas Lääne maakonnaplaneeringu 2030+, mis kehtib ka Pärnu maakonnas endiste Lihula ja Hanila valla territooriumitel.

Planeeringu peamine eesmärk on toetada maakonna ruumilist arengut ning tasakaalustada riiklikke ja kohalikke huvisid.

„Maakonnaplaneering väljendab maakonna kui terviku perspektiive ja ruumilist arengumustrit,“ ütles rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna Lääne talituse juhataja Neeme Suur. „Planeeringu kehtestamisega lõppes pikk protsess, mille tulemust kasutatakse nii kohalikul tasemel omavalitsuste üldplaneeringute koostamiseks, kui ka riigi tasandil planeeringute ja arengukavade koostamiseks.“

Lääne maakonnaplaneeringu peamine eesmärk on maakonna ruumilise arengu toetamine, mis tagab tasakaalustatud ruumistruktuuri ning elukvaliteedi. Lisaks on eesmärk riiklike ning kohalike huvide tasakaalustamine, arvestades seejuures kohalike arenguvajaduste ja -võimalustega.

Kehtestatud maakonnaplaneering on aluseks kohalike omavalitsuste üldplaneeringute koostamisele ning selle ajaline perspektiiv on sarnaselt üleriigilisele planeeringule 2030+. Maakonnaplaneering kehtestati maakonna endistes piirides. Kuna endised Hanila ja Lihula vallad on tänaseks Lääneranna valla osad ja kuuluvad Pärnu maakonna koosseisu, siis edaspidi kehtib Pärnu maakonnas endiste Lihula ja Hanila valla territooriumitel Lääne maakonnaplaneering.

Kehtestatud Lääne maakonnaplaneeringuga 2030+ on võimalik tutvuda veebilehel http://www.maavalitsus.ee/laane-maakonnaplaneering ning lisaks ka rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna Lääne talituses (Lahe 8, Haapsalu).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments