Haapsalu kergejõustikuklubi võitis kuus pronksmedalit

Treener Kaja Ladva oma võidukate kasvandikega. Foto: erakogu

Haapsalu kergejõustikuklubi tõi Eesti noorte meistrivõistlustelt kuus
pronksmedalit.

Nädalavahetusel toimusid Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhallis Eesti U16 ja U14 vanuserühmade talvised kergejõustiku meistrivõistlused. Kokku oli kahel päeval medaleid püüdmas 600 noort kergejõustiklast 42st Eesti kergejõustikuklubist.

Võistlustules olid ka meie maakonna Haapsalu kergejõustikuklubi kaheksa ja Läänemaa kergejõustikuklubi viis noort sportlast. Kahe klubi peale kokku tegid noored koguni 24 isikliku rekordi parandust.

Eriti edukad olid meistrivõistlused Haapsalu kergejõustikuklubile. Selle klubi U14 noored võitsid kokku kuus pronksmedalit. Kokku võitis Haapsalu klubi aga 20 esikümne kohta.
Kiita tuleb ka Läänemaa KJK noori, ka selle klubi sportlastele märgiti protokolli väga häid tulemusi.

Kindlasti tuleb märkida mõne võistlusala eriti suur võistlejaterohkust. Näiteks tüdrukute U16 kaugushüppes oli osalejaid koguni 62. U14 tütarlastel aga 42. Tüdrukute U16 klassi 60 tõkkejooksus tuli starti 33 jooksjat, 200 meetri jooksus aga 42 sprinterit. Eranditult kõigil nimetatud aladel jõudsid meie sportlased kas finaali või kõrgetele
kohtadele.

Haapsalu KJK U14 vanuserühma tütarlapsed näitasid Eesti talvisel tähtsaimal jõuproovil tõeliselt häid tulemusi. Tütarlaste kõrgushüppes oli võistluse lõpuks väga intrigeeriv olukord. Nii Emma-Kathrina Hein kui ka Kleer Jaani võitsid siin 1.48-ga pronksmedalid. Kahe tüdruku sooritused olid kõik täpselt samad.
Sama kõrguse ületas ka medalistide klubikaaslane Anett Saarjõe, kuid üks ebaõnnestunud katse andis talle lõpuks viienda koha.

Emma-Kathrina Hein võitis veel kaks pronksi. Teivashüppes ületas ta 2.50 ja 60 meetri tõkkejooksus finaalis jooksis ajaks imelise 9.70.
Kleer Jaani teenis aga pronksmedali kolmikhüppes. Tehniliselt keerukal kergejõustikualal saavutas ta tulemuseks väga korraliku 9.46.

Kuues pronskmedal tuli Haapsalu klubile U14 poiste kuulitõukes. Tanel Toomemägi tõukas kolmekilost raudmuna 10.83.

Napimast-napimaid medalist ilmajäämisi oli ka.

Emma-Kathrina Hein tegi küll kuulitõukes 2 kg kuuliga võimsa 11.19, kuid sellest piisas
neljandaks kohaks.
Tütarlaste U16 60 meetri tõkkejooksus oli finaali neljas ajaga 9.55 Maily Märss.
Heinal jäi medalist puudu 21 sentimeetrit, Märsil aga 0,27 sekundit.
Ebaõnn saatis 60 meetri tõkkejooksu Keity Liina Kallast. Ka tema jõudis finaali, kuid pidi
valestardi tõttu stardist lahkuma.

Märsstõukas veel kolmekilost kuuli 10.96 ja sai seitsmenda koha.
Tanel Toomemägi jooksis 60 meetrit tõkkeid 9.43 ja oli viienda koha omanik. Veel oli ta üheksas 60 meetri sprindis, ajaga 8.56.
Kleer Jaani hüppas teivast 2.30 ja kaugust 4.59 ja oli nende tulemustega vastavalt viies ja seitsmes. Seega olid Jaani ja Heina stardid ülistabiilsed.

Tütarlaste U16 kõrgushüppes sai Annabel Moor 1.59-ga kuuenda koha. Teivashüppes oli ta aga 2.50-ga 11. koha omanik.
Karen Loorens oli tüdrukute U14 kolmikhüppes 9.03-ga kaheksas ja teivashüppes 2.10-ga üheksas.
Kaks esikümne kohta kuulus ka U14 vanusegrupis Anett Saarjõele. Nii kuulitõuke 9.62 kui ka teivashüppe 2.10 andsid talle üheksanda koha.
Keity-Liina Kallas jooksis 200 meetrit 27.98 ja oli sellega 10. koha omanik.

Ka Läänemaa KJK noored olid tublid.
Trinity Õismets jooksis tütarlaste U16 1500 meetris ennast ajaga 6.23,33 kaheksandaks. Veel jõudis ta 60 meetri tõkkejooksus B-finaali ja saavutas 10.28-ga lõpuks 14. koha.
Kõrgetasemelises ja osavõturohkes kuulitõukes tuli 9.70-ga tubli15. koht. Eliise Kolõtšev tõukas tütarlaste U14 vanuseklassis 10. koha vääriliselt kuuli, saades tulemuseks 9.45.
Südikad jooksud tegid poiste U14 vanuseklassi 200 meetri staris Paul Lomp ja Stefan-Lauri Mölder.

Haapsalu KJK koosneb enamasti Haapsalu, Ridala ja sealse piirkonna koolide õpilastest. Haapsalu KJK noori treenib Kaja Ladva.
Läänemaa KJK eest võistlevad aga Lihulas, Jaanus Getreu käe all treenivad Lihula
Gümnaasiumi ja Virtsu Koolide lapsed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments