Vehkleja Novosjolov jätkab võistlemist kuni Tokyo olümpiamängudeni

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee


Nikolai Novosjolov Alexela gaasitankla avamisel 2014. aastal Haapsalus. Foto: Urmas Lauri

Eesti aasta sportlase valimisel tekitas palju poleemikat aasta meessportlase väljaselgitamine, kirjutas Postimees. Nii spordiajakirjanike kui ka spordialaliitude hääletusel esikoha teeninud Nikolai Novosjolov jäi rahvahääletusel esiviisikust sootuks välja ning minetas nõnda esikoha ja võitis hoopis rallisõitja Ott Tänak. Novosjolov oli asjade taolisest käigust mõistagi pettunud, kuid rääkis nüüd Lux Expressi ajakirjas Suund, et tagantjärgi tarkusel pole enam mõtet.

“See on koht, kus kahjuks või õnneks ei saa ma enam midagi teha. Minu töö on võistlemine ja kui ma teen oma tööd hästi, siis tulevad ka kõrged kohad. Eelmise hooaja kohta saan öelda, et sain oma ülesandega hästi hakkama, aga tuleb aru saada sellest, et inimesed harjuvad heade tulemustega ning kui oled korra näiteks MMil kulla võitnud ja järgmisel aastal tuled hõbedale, siis ajakirjanike arvates on see juba taandareng,” sõnas Novosjolov.

Ühtlasi kinnitas tänavu Haapsalu aukodanikuks nimetatud Novosjolov, et kavatseb tippspordis kaasa teha ka Tokyo olümpiatsükli. Tokyo olümpial on vanameister juba 40-aastane.

Novosjolov sai Rio olümpiamängudel kaheksanda koha, tema sponsor, Alexela Groupi suuromanik Heiti Hääl ärgitas sportlast kuni Tokyo olümpiamängudeni jätkama.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments