Silvia Urgas Haapsalu veest: kui joogijanu ajab hirmu nahka

Silvia Urgas. Foto: Arvo Tarmula

Hiljuti lõhkas meedia uudispommi, et peaaegu viiendik Eesti elanikest joob radioaktiivset kraanivett.

Sellist uudist ei saa klikkimata jätta, sest radioaktiivsus ei ole üksigi eriti hea sõna, rääkimata selle joogiveega kombineerimisest. Radioaktiivse vee levikut kajastavalt kaardilt vaataski vastu Haapsalu, koht, mille kraanivett olen sisse kallanud lugematute kuupmeetrite kaupa.

Terviseamet kinnitas kohe, et Haapsalu kraanivee radioaktiivsed näitajad on lubatu piiril, mis ei ole jällegi väljend, mille lugemine kohe maha rahustaks. Mida siis teha? Hüljata viimased sidemed kodulinnaga ja siirduda lõplikult Tallinna, kus näiteks Pirital on kraanivesi väidetavalt veelgi radioaktiivsem? Leida tasuvam töökoht, et koguda isiklikku eelarvesse lisaraha pudelivee ostmiseks, juues seeläbi sisse kaheldamatult kahjulikke plastiühendeid? Anda alla, sest raadiumi isotoobid on nüüdseks minu sisse ilmselt juba neoonselt kumava oru uuristanud?

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nihilist
6 aastat tagasi
uskmatu-toomas
6 aastat tagasi

Kurb küll aga kui vett joote surete,kui vee asemel viina joote surete varem aga tervemana.
Siin ei ole mingit uudist kõik need andmed on olnud saadaval mitukümmend aastat.
Praegune artikkel püüab suunata pudelivee poole aga see on ju samadest allikatest !

Üks küsimus ainult..
6 aastat tagasi

Need, kes vee abiga oma taskuid täidavad, ei peaks tagama hea tasemega joogivee voolamise kraanist mitte piiripealset soga?!

meil
6 aastat tagasi

läänemaal ei vasta joogivesi nõutavatele standarditele ja sellest tulenevalt ei vasta ka praegu kehtestatud joogivee hind, olemasolevate näitajate puhul peaks joogivesi olema siin mail tasuta.