Maaleht: kaela määritud tolmuimejast on üliraske lahti saada

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee


Maaleht, 8. märts 2018. Repro: Urmas Lauri

Eakad inimesed on viimasel ajal hädas kingitusena serveeritud puhastusteenusega, mille käigus müüakse neile ülikõrge hinnaga tolmuimeja, kirjutas Maaleht. Hoolimata seadusest on seda tagastada keeruline.

Maaleht kirjeldas juhtumit, kus Amazonis 322 eurot maksev riistapuu läinuks ostjale koos järelmaksuintressidega maksma 2300 eurot. Maalehes kirjeldatakse ka tolmuimeja keerukat tagastamisprotsessi. Kuigi väljaspool äriruume ostetuda kaupa võib tagastada kahe nädala jooksul, selgunud imetolmuimeja ostnud naise pojal Mustamäel Locoporti kontoris, et tolmuimeja võib tagasi võtta vaid juhataja, kes on paraku kaheks nädalaks välismaal.

“Valetatakse ja püütakse vanu inimesi kõige häbiväärsemate nippidega lihtsalt õnge otsa saada ning tagastamisprotsess on vaevaline,” tõdes ostja poeg Gert.

Maaleht viitab taolistele juhtumitele, kus sedakorda oli tegu osaühinguga Goldstar Eesti, on hiljuti kirjutanud ka Lääne Elu ja Pärnu Postimees.

“Goldstar Eesti OÜ suhtes on tarbijakaitseameti poole pöördunud kokku 41 tarbijat, nende seas on nii selgitustaotlused nõu küsimiseks kui ka avaldused tarbijavaidluste komisjonile, selgitas tarbijakaitseameti kommunikatsioponiekspert Pille Kalda Maalehele. Hetkel on menetlus Goldstar Eesti OÜ suhtes pooleli.

Vt ka: “Tolmuimejamüüjad püüavad vanainimesi õnge

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Sass1.
6 aastat tagasi

kaela määritud ? noa või tulirelva ähvardusel ?