Haapsalu Viigi kool kingib Eesti riigile sünnipäevaks teatrietenduse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Viigi kooli Rakvere stiilis jõulupuu. Foto: Urmas Lauri
Neljapäeval, 22. veebruaril on Viigi koolis põnev päev, sest lavale tuuakse Eesti riigi sünnipäeva auks kirjutatud teatrietendus „EV100“, kus löövad kaasa nii õpilased kui ka õpetajad.

Neljapäeva õhtul kell viis algab Viigi koolis sünnipäevaetendus „EV100“. „See on kingitus Eesti riigile meie kooli poolt,“ ütles näidendi autor, eesti keele õpetaja Ülle Ehala. „Räägib see Kalevipoja kuningaks saamisest.“

Autori sõnul on ta näidendisse kokku miksinud meie mütoloogia, rahvaluule ja ka eesti kirjanduse tüviteosed.

„Alustame krattide, soohaldjate ja murueide tütardega,“ kirjeldas etendust lavastav Ehala. „Ei puudu ka Tölpa ja Mõhk ega ka Rehepapp. Kõik toredad mütoloogilised tegelased on kaasa löömas.“ Lõpeb etendus Kalevipoja kuningaks saamisega.

Veidi üle tunni kestvas näidendis lööb kaasa umbes poolsada osatäitjat. „Kõige pisematest, esimese klassi õpilastest kuni õpetajateni välja,“ nentis Ehala.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments