0

Arles Taal ja Triin Kuusik said Eesti meistrivõistlustel medali

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Triin Kuusik. Foto: Mati Seppi

Oma kuulumist Eesti tippu kinnitasid Arles Taal (hõbe) ja Triin Kuusik (pronks), kes tulid Eesti meistrivõistlustel laskmises järjekordselt medalile.

Eesti õhkrelva meistrivõistluste lõppvõistlusele pääsevad viimase kuue kuu tulemuste põhjal igas harjutuses 20 paremat laskurit. Läänemaa laskureid oli nimekirjas arvukalt. Meeste püssis: Kristjan Tiitsma, Martten Tiitsma, Eerik Salf. Meeste püstolis: Arles Taal, Jaago Kajalainen, Ekke Alar Toomingas. Kõige rohkem naiste püstolis: Kaidi Saarna, Triin Kuusik, Kaisa Kuusik, Kerli Neljas, Kärt Vassar.

Esimest korda Männiku lasketiirus toimunud võistlustel selgus eellaskmisega kaheksa paremat, kes seejärel asusid selgitama medaliomanikke. Meie laskuritest osutus kõige edukamaks naiste õhupüstoli 60 lasu harjutuses Triin Kuusik. Eelvõistlusega sai ta kokku korraliku 561 silma, mis oli võistluste kolmas tulemus. Finaalilaskmist alustas ta bravuurikalt ja asus kohe alguses juhtima. Närvide mängus konkurentidega tuli finaali keskosas sisse 6 silma, mis kukutasid ta kuuendale kohale. Seejärel tuli juba võidelda väljakukkumisfaasis edasipääsu eest. Rohkem ebaõnnestunud laske ei tulnud ja õnnestus välja võidelda pronksmedal. Võitis narvakas Aleksandra Moissejeva ja teine oli Männiku klubi esindaja Heili Lepp.

Lähedale finaalipääsule oli ka Kaidi Saarna, kellel jäi puudu vaid 2 silma, tasuks kümnes koht. Otsustavaks sai tema kehvalt lastud viimane seeria, millega läks kaotsi palju silmi.
Meeste õhupüssi 60 lasu harjutuses võis oodata kõike. Võimutsesid narvakad, keda oli finaalis kuus, lisaks Kaiu laskur ja meie Kristjan Tiitsma kaheksandana. Enda jaoks üllatusena finaali pääsenud Kristjan lasi vapralt, tasuks seitsmes koht.

Meeste õhupüstolis pääses viimasena finaali Arles Taal. Nagu Kristjan, suutis ka tema oma kohta finaalis parandada ja oli lõpptulemustes seitsmendal kohal.

Palju paremini õnnestus Arlesel liikuva märgi harjutus, milles ta saavutas hõbemedali. Kuldmedal ei olnud seekord käeulatuseski. Puudu jäi 15 silma.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz