0

Ilmateenistus: külma tuleb kuni kümme kraadi, nädala algus on mahedam

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jalgrattaga merejääl. Foto: Arvo Tarmula

Jalgrattaga merejääl. Foto: Arvo Tarmula
Kõrgrõhuhari liigub Baltimaade kohalt aeglaselt põhja poole. Meil on selle mõjul valgusküllane ja sisemaal üsna tuulevaikne ilm.

Kerget lund võib kohati puistata saartel tänu Läänemerele ulatuvale madalrõhuala servale, kui ka idapiiri ääres, mida võivad riivata Ukraina kohale liikuva madalrõhkkonnaga seotud pilved.

Reedel (9. veebruaril) ulatub Venemaalt üle Eesti kõrgrõhuhari. Puhub nõrk idakaare tuul. Ilm on enamasti sajuta. Õhutemperatuur on öösel mandri sisealadel -8..-15, Kagu-Eestis ja saartel -2.. -7°C, päeval tõuseb -4..-9, saartel -1..-4°C-ni.

Laupäeval (10. veebruaril) jääme kõrgrõhkkonna serva. Öösel on sajuvõimalus väike, päeval lisandub pilvi ja kohati võib vähest lund sadada. Puhub nõrk idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -6..-11, kohati langeb -13, päeval tõuseb -2..-6°C.

Pühapäeval (11. veebruaril) kõrgrõhuala mõju väheneb ja pealelõunal laieneb Skandinaaviast Läänemerele madalrõhkkonna serv. Vähest lund sajab vaid kohati. Tuul pöördub kagusse ja päeva jooksul veidi tugevneb, rannikul õhtul puhanguti 12 m/s. Õhutemperatuur on öösel -7..-11, saartel kohati -4°C, päeval -1..-5°C.

Esmaspäeval (12. veebruaril) jõuab Oslo lähistele uus aktiivne osatsüklon. Öösel ja ennelõunal on sajuvõimalus väike, pärastlõunal on saartele oodata lumesadu, mis õhtuks laieneb mandrile. Kagutuul tugevneb, rannikul ulatuvad tuuleiilid 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel -2..-7, päeval 0..-4°C.

Teisipäeval (13. veebruaril) liigub see osatsüklon Stockholmi suunas ja nõrgeneb. Selle serva mööda liigub lumepilvede vöönd öösel üle Eesti, saartel sajab ka lörtsi, päev tuleb olulise sajuta. Puhub võrdlemisi tugev lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-6, päeval tõuseb -1..+1°C-ni.

Kolmapäeval (14. veebruaril) ja neljapäeval (15. veebruaril) oleme läänepoolse madalrõhkkonna ja idapoolse kõrgrõhuala piirialal. Lund sajab vaid kohati ja vähe. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on kolmapäeva (14. veebruari) öösel -1..-6, päeval 0..-3°C; neljapäeva (15. veebruari) öösel -3..-8, kohati -11, päeval -3..-8°C.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz