Haapsalu Linnahooldus võtab loomade varjupaiga

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu loomade varjupaik. Foto arhiiv

Haapsalu linnavalitsus pikendas ajutiselt lepingut Varjupaikade MTÜga teenuse saamiseks endise Ridala valla territooriumil, Haapsalu varjupaiga tegevuse võtab üle OÜ Haapsalu Linnahooldus.

Linnavalitsus soovis leida Ridala võrra kosunud Haapsalu linna jaoks ajutise teenusepakkuja viieks kuuks, kuni selgub uue hanke võitja, kellega sõlmitakse pikaajaline leping. Haapsalu abilinnapea Helen Rammu nentis, et paraku sobivat pakkumist ei tulnud. „Ainuke pakkuja oli Varjupaikade MTÜ, kes tegi niivõrd kõrge pakkumise, et see oli meile vastuvõetamatu,” selgitas Rammu.

Vilklas loomakodu pidav Varjupaikade MTÜ selgitas linnavalitsusele, et niivõrd lühike etteteatamisaeg tekitaks neile ootamatuid ja arvestatava suurusega kulutusi, sestkohe oleks vaja veel ühte kassimaja ja ka töötajat. Kompromisslahendusena otsustati, et pikendatakse eelmisel aastal kehtinud lepingut Ridala valla ja Varjupaikade MTÜ vahel, mis kehtib endise Ridala valla territooriumilt toodud loomade puhul.
Haapsalu varjupaiga töö võtab ajutiselt üle OÜ Haapsalu Linnahooldus, sest praegune lepingupartner MTÜ Haapsalu loomade varjupaik soovis lepingu ennetähtaega lõpetada. Haapsalu loomade varjupaiga juhataja Maarek Nõmmik ütles, et loobub varjupaiga pidamisest tervislikel põhjustel.

Haapsalu Linnahoolduse juhatuse liige Alo Lõps kinnitas Lääne Elule, et kuigi lisaülesanded loomade varjupaiga pidamise näol tulid ootamatult, ollakse õigeks ajaks valmis. Haapsalu linnavalitsus tegi vastava otsuse möödunud reedel, 26. jaanuaril.
Haapsalu elanikud, kes soovivad kodutust loomast teada anda, peavad helistama Haapsalu linnavalitsuse keskkonnaspetsialistile Remi Treierile telefonil 5191 3630, kes organiseerib vastavalt looma asukohale teenuse.
Selline ajutine korraldus kehtib kuni 1. juulini. Haapsalu linnavalitsus korraldab lähiajal riigihanke, et leida loomade varjupaiga pidaja kogu ühinenud omavalitsuse territooriumil.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ReHa
6 aastat tagasi

Vaatame siis Linnahoolduse ja selle juhi suuremaid töövõite:
Turg korda tehtud ja toimib- Tehtud!
Parkimiskorraldus muredevaba suurürituste ajal vanalinnas- Tehtud!
Linnatänavad lumest puhtad ja ristmikud/ringteed liivatatud-soolatatud- Tehtud!
Lisandumas siis koerte varjupaik.
Tulemas on tegusad ja tulusad ajad.

Lükkaja
6 aastat tagasi

Linna asi ei ole avalike teenuste pakkumisega äri teha, ega ärimaastikku solkida.. Linnavalitsus peab eelkõige oskuslikult korraldama avalikke hankeid. Jääb arusaamatuks, kuidas on Linnahooldus oma sellise tehnikapargiga, millega ta Linnamajandusest eraldus, võimeline näiteks talvist linnahooldust korraldama? Ka

Kratt
6 aastat tagasi

Kurat võtaks! Mis rahapesu selle Linnahoolduse kaudu küll käib? Kas tõesti pole ühtegi tõeistantsi, kes vahele astuks? Inimesed, mõelge veidi ja ka teil võiks ju ükskord mingi selgus saama. Kaua võib?

Lõpsi valija
6 aastat tagasi

Lõps on valmis. Samuti oldi valmis suure kisaga ka lund öösel lükkama aga hommikul oli tänav ikka puhastamata…. Jätkata samas vaimus!

Küsija
6 aastat tagasi
Reply to  Lõpsi valija

Nali naljaks, aga viimase lumega tänavate lumest lükkamisega näitas tänane Haapsalu linnavalitsus tõelist palet, kus lõppeb endine linnapiir ja algab jätkuvalt Ridala vald – sahk sõitis tänava ristmikuni, keeras otsa ringi ja sõitis tagasi. Sukles, kas selline sigadus jääbki edasi kestma? Olete ka Ladva silmad kinni pannud, kes varemalt kandis Ridala vallas seda kohustust?

Ridala
6 aastat tagasi
Reply to  Küsija

Selle kooselu esimene aeg näitab selgelt, et tugevamaks pooleks oli ja jääb kindlalt Haapsalu. Ridala endine volikogu esimees Peetris kihistab aga täna vaikset naeru. Mis temal nüüd viga, kui sai tagatipuks, ei tea mille eest, veel korraliku kompensatsiooni pealegi.