Hiiumaa reformikad tahavad parteijuhiks Kaja Kallast

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaja Kallas. Foto: Arvo Tarmula

Kaja Kallas. Foto: Arvo Tarmula
Hiiumaa reformierakondlased otsustasid reedel, et Reformierakonna esimehe valimistel toetatakse Kaja Kallase kandidatuuri, erakonna juhatuses soovivad nad aga näha Urve Tiidust.

Reformierakonna Hiiumaa piirkondliku organisatsiooni esimehe Riho Rahuoja sõnul toetavad nad Kaja Kallase kandidatuuri, sest töö europarlamendis on esile toonud Kallase head diplomaadivõimed ja kaasamisoskuse.

Kaja Kallas teatas hiidlaste ostuse peale, et loomulikult on ta väga tänulik, eriti kui poolehoid tuleb kaugemalt, kui seda on pealinna piirkond. „Kui tean, et minu ideedele on laiapõhjalisem toetus, siis annab see julgust nendega edasi minna,“ nentis Kallas.

Hiiumaa piirkondliku organisatsiooni juhatus otsustas reedel, et toetatakse Urve Tiiduse kandidatuuri Reformierakonna juhatusse.

„Hiidlased on Urve Tiidust Reformierakonna juhatuse valimistel ka varem toetanud,“ meenutas Rahuoja. „Urve tunneb Saaremaa kõrval ka Hiiumaa vajadusi ning see on väljendunud ka tema tegevuses, viimati näiteks digitaalse kinotehnika soetamisel.“

„Saarte esindatus juhatuses on regionaalse tasakaalu hoidmisel oluline. Pole mõistlik, kui elu liiga Tallinna keskseks muutub,“ ütles Urve Tiidus.

Hiiumaa reformikatega samalaadsed otsused tehakse ka Läänemaal. Haapsalu ja Lääne-Nigula reformikate ühine koosolek korraldatakse Reformierakonna Läänemaa ja Hiiumaa arendusjuhi Jaanus Ratase sõnul sel reedel. „Seal tuleb see teemaks,“ ütles Ratas.

Reformierakonna esimehe ja juhatuse valimised toimuvad 14. aprillil toimuval üldkogul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments